Tine valgte DSV Road og Miniekspress Thermo

Tine valgte DSV Road og Miniekspress Thermo

TINE har inngått transportkontrakter for kjøring av varer mellom Sør- og Nord Norge med DSV Road AS og Miniekspress Thermo AS.

Det er tidligere Vågan Transport i Ålesund som skal operere for DSV Road gjennom det norske datterselskapet DSV Road AS. Selskapet har kjørt for Tine i mange år og nå blir deres oppdrag noe utvidet, skriver Tine SA i en pressemelding.

Miniekspress Thermo AS er et norskeid selskap, blant annet med avdeling i Tromsø. De har hatt også oppdrag for Tine i Nord-Norge i flere år, melder Tine.

Samvirket opplyser at det «selvsagt stilles krav til alle aktørene Tine har samarbeid med at de følger norske lover og forskrifter, herunder veitrafikkloven og arbeidsmiljøloven.» I tillegg kreves det at norsk tariff følges.

Les artikkel i AN.no (krever abonnement) om at Markussen Transport AS må fjerne 20 biler etter sjokkbeskjeden om at selskapet etter 76 år ikke får kjøre for Tine SA.

Tine skriver videre:

«Tine har hatt et godt samarbeid med Markussen Transport i mange år, og de har gjort en god jobb for Tine. Men med jevne mellomrom gjennomfører Tine nye anbudsrunder. Det er en normal del av forretningsdriften for å sikre at Tine kjøper transporttjenester som er effektive og konkurransedyktige. Kostnadseffektiv drift og forbedringer må vi jobbe med hele tida. Samtidig legger Tine også vekt på andre kriterier. I denne anbudsrunden er det lagt vekt på daglig drift, kvalitet, miljø og økonomi. Etter en totalvurdering kom de to valgte transportørene best ut.»

Tiltak for tryggere vegtransport

Våren med fuglekvitter, bjørkeløv og markblomster er her for fullt. Likevel bør vi ikke glemme det som skjer hver vinter, nemlig at en rekke vogntog kjører seg fast eller kjører av vegen. Enten fordi bilene ikke er skodd for norske vinterforhold eller fordi sjåførene ikke har nødvendige ferdigheter til å kjøre på vinterveger - eller en kombinasjon av dette. Les hele saken

Til toppen