KLAR: Renault åpner for salg av den elektriske lastebilen D Z.E. og D Wide Z.E. I 2020 skal fabrikken produsere 50 batteridrevne D-serie Z.E. Fem av disse skal selges i Norge.

Starter el-bilsalget

LYON (MTlogistikk.no): Renault starter nå salget av elektriske lastebiler i sin D-serie.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en måned siden Volvo Group, som også Renault er en del av, åpnet for bestillinger av batteridrevne FL og FE-lastebiler.

Disse bilene produseres på samme produksjonslinje som Renault lager sine mindre lastebiler, og nå følger altså franskmennene etter. Produksjonsstart vil være på nyåret.

Fem til Norge

- I 2020 skal fabrikken produsere 50 batteridrevne D-serie Z.E. Vi i Norge har fått fem av disse vi kan selge, sier Viggo Noreng, Renault-ansvarlig i Volvo Norge.

Renault lanserer to modeller av D-serien; D Z.E. og D Wide Z.E.

FORVENTNINGER: Renault-sjef Viggo Noreng har store forhåpninger til de nye elektriske drivlinjene som nå kan selges.

D Z.E vil ha en elektromotor med maks effekt på 250 hestekrefter med rekkevidde opp til 300 kilometer.

Distribusjon

Disse bilene er i første rekke tiltenkt distribusjonskjøring, og kan leveres med akselavstand enten på 4400 mm eller 5300 mm. Totalvekt på disse bilene blir 16 tonn.

Storebror D Wide Z.E får en sterkere motor med maks effekt på 350 hestekrefter. Denne modellen er i første rekke tiltenkt avfallskomprimatorer og rekkevidden med et 200 kWh batteri blir 120 kilometer. Totalvekt på den treakslede bilen blir 26 tonn.

I 2020 har Norge også fått en kvote på 30 biler av den batteridrevne varebilen Renault Master.

Powered by Labrador CMS