Jørn-Are Guttormsen, daglig leder i det nå konkursrammede Guttormsen Transport AS. Bilde fra 2015, tatt ved firmaets kontor i Nittedal (Akershus). Firmaet hadde også kontor i Tana i Finnmark.FOTO: ESPEN BRAATA

Guttormsen Transport konkurs etter svindel

En skimming-svindel (kopiering av betalingskort) i forbindelse med dieselfylling førte til at Tana-bedriften med nær 70 ansatte måtte melde oppbud.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Svindlerne har stjålet 395.000 liter diesel fra meg over to år ved å fylle diesel fra Shell-stasjoner. Det har ikke vært lett å avdekke. Jeg avslørte det da fire av vogntogene sto i juli 2018 på grunn av mindre å gjøre den måneden. Drivstoffregningen var større i juli enn i august, da alle bilene var i drift igjen, sier daglig leder og eier i Guttormsen Transport, Jørn-Are Guttormsen.

I transportbransjen er det små marginer å gå på før man er i minus. Og med et dieseltyveri som foregikk litt og litt over to år, med et samlet beløp på over fire millioner kroner, ble det vanskelig å drive videre.

- Jeg har vært langt nede, men har innsett at dette ikke er min feil. Jeg har hatt et godt samarbeid med bostyrer etter konkursen. Ca. 70 prosent av biler og ansatte er overdratt til andre transportselskaper, slik at de ansatte og kundene ikke blir altfor skadelidende. Det gjør meg veldig glad at vi har fått begrenset skaden, dette kunne gått mye verre, sier Guttormsen.

Han anmeldte svindelen da den ble oppdaget på sensommeren 2018. Da hadde den pågått siden juli 2016 viste det seg. Politiet pågrep seks personer etter anmeldelsen. De er siktet for å ha skannet drivstoffkort og svindlet for millioner.

Powered by Labrador CMS