Girteka er muligens blitt DAFe, men ligger ikke på latsiden.
Girteka er muligens blitt DAFe, men ligger ikke på latsiden.

Bestilte 1500 DAF XF

Girteka kjører på, og har bestilt 1500 DAF XF-trekkvogner etter at de tidligere i år fikk levert 500 biler av samme merke.

- Bilene fra DAF har prestert enda bedre enn forventet. De er ekstremt pålitelige, gir uovertruffen drivstofføkonomi og er svært komfortable for sjåførene, sier Edvardas Liachovičius, CEO i Girteka.

Edvardas Liachovičius CEO i Girteka (til venstre), forteller at DAF-ene har overgått selskapets forventninger. Her sammen med kommunikasjonsdirektør Kristian Kaas Mortensen ved selskapets hovedkontor i Vilnius. Foto: Øyvind Ludt

Litauiske Girteka er allerede gigantiske, med over 5600 trekkvogner, 5800 trailere og mer enn 13.000 ansatte. Målet er 10.000 lastebiler og 20.000 sjåfører innen 2021, fortalte Girtekas kommunikasjonsdirektør Kristian Kaas Mortensen til MT under Transport & Logistikk på Gardermoen tidligere i år. De nye DAF-ene er et skritt på veien mot dette målet.

- Med disse 1500 nye bilene, kan vi bygge videre på våre planer om ytterligere utvidelse i Europa, sier Liachovičius.

De 1500 trekkvognene vil være utstyr tmed en 12,9 liter PACCAR MX-13-motor på 365 kW / 480 hk, og være utstyrt med den nye automatiske girkassen TraXon. Bilene er utstyrte med topp moderne systemer som adaptiv cruisecontroll, filskiftvarsling, AEBS og med mer.

Elektronisk veifraktmelding i internasjonal veitransport – den nye normen

Den 31. mars vedtok Stortinget å gå inn for at det gammeldagse CMR-fraktbrevet erstattes med elektroniske meldinger i internasjonal veifrakt.  Ja, et klart Stortingsflertall gikk sågar inn for å gjøre den elektroniske meldingen, forkortet eCMR, obligatorisk. Les hele saken

Til toppen