Nordmann ny Volvo-sjef i UK

Arne Knaben blir administrerende direktør for Volvo Group UK.

Publisert Sist oppdatert

Sørlendingen Arne Knaben har vært i Volvo-systemet siden 1989, og har hatt ulike stillinger innen salg, ettermarked og administrasjon i Norge, Sverige, India og Danmark.

Siden 2009 har han vært president og CEO for Volvo Group Australia.

Fra 1. oktober overtar han som administrerende direktør for Volvo Group UK, og etterfølger Ulf Magnusson, som flytter tilbake til Sverige og en sjefsstilling innen Volvo Buses. Knaben vil ha base i Warwick ved hovedkontoret til Volvo Group UK.

Knaben er utdannet ingeniør fra Agder Ingeniør og Distriktshøgskole i Grimstad og har senere studert markedsføring ved Universitetet i Linköping.

Lang Volvo-erfaring

De første årene hos Volvo i Göteborg arbeidet Arne Knaben med konkurrentanalyser. Deretter takket han ja til en stilling som regionsjef for ettermarkedsområdet hos Volvo Norge og avanserte på et senere tidspunkt til salgs- og regionsjef for 12 av de i alt 18 daværende norske, privateide Volvo-forhandlerne. Karrieren i hjemlandet ble avsluttet med stillingen som storkundeselger og en kort periode som presse- og kommunikasjonssjef.

I nyere tid er Arne Knaben mest kjent for sin innsats som Marketing Vice President for Volvos aktiviteter i Bangalore i India.

Etter to år under indisk himmel ble Arne Knaben i 2003 kalt tilbake til Volvos hovedkontor i Göteborg for å arbeide med utvikling av Volvos nåværende forhandler-system.

Den 25. januar 2007 overtok Arne Knaben sjefsstolen for importselskapet Volvo Lastvogne Danmark og Volvo Trucks Center Danmark.

Omgjengelig og ambisiøs

Der ble han raskt kjent som en lett omgjengelig, dyktig og ambisiøs leder med særdeles bred erfaring i forbindelse med den svenske lastebilprodusentens øvrige nordiske og globale aktiviteter.

Derfra gikk veien videre til toppjobben i Australia, der han har hatt ansvar for både Volvo Trucks, Mack Trucks, UD Trucks og Renault Trucks.

- Spennende, utrolig lærerik og en god anledning til å lære om nye kulturer og finne Volvos plass i dette bildet. Jeg har hatt flaks ved å være på rett sted når jeg er blitt spurt, men litt flaks skal man vel ha? sa Knaben til fagtidsskriftet Anlegg&Transport om karrieren i et intervju i fjor.