LYST, FINT OG BRUKT: Salgs- og produksjonsansvarlig hos Orbit Arena, Vidar Kampelien (til venstre), er meget godt fornøyd med reolene Areol og Kjetil Bergseth har levert.

- Brukt er raskt og trygt

JESSHEIM: De brukte reolene hos Orbit Arena ser like flunkende nye ut som bygget de står i.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Orbit Arena flyttet til sine nye lokaler på Jessheim, trengtes et effektivt og fleksibelt lager. Arbeidsinkluderingsbedriften er stor på blant annet plastinnbinding av bøker og mye ulikt pakkearbeid for like bedrifter.

– Vi trengte lager til all den ulike årsproduksjonen som vi driver med. Vi har flere store kunder som kommer med større leveranser, og vi trenger plass for å lagre dette. Vi ser etter langsiktige jobber, som deltakerne våre kan bli trygge på og mestre. Da er vi nødt til å stille lager til disposisjon, sier Vidar Kampelien, salgs- og produksjonsansvarlig hos Orbit Arena.

WMS BY THE BOOK: Hos Orbit Arena fant de ut at best oversikt over hvilke bøker som ligger hvor, fikk man med en bokhylle på enden av reolen, med bøkene utstilt.

Solid, fleksibelt og flott var noen av kriteriene. Men som Miljøfyrtårn er det også viktig for Orbit Arena å ha en miljøvennlig løsning. Valget falt på brukte reoler fra Areol, som har levert 450 palleplasser til det nye lageret.

– Vi har handlet med Areol tidligere også, men det var viktigst for oss at de var konkurransedyktige. Vi hadde tilbud fra fire ulike aktører, som alle var her og tegnet forslag, men det var Areol som kom best ut, forteller Kampelien.

Stort utvalg av brukt

STORT UTVALG: Areol har 2500 kvadratmeter fordelt på to lagre på Maura nord for Gardermoen. Her finnes det meste innen lagerinnredning.

Areol har spesialisert på nettopp brukt lagerinnredning. På Maura har selskapet 2500 m² lager fullt av brukte reoler for rask levering, forteller daglig leder Kjetil Bergseth.

– Det er litt av styrken vår at vi har to store lagre på Maura. Vi har holdt på siden 1985, så vi har mye av mange forskjellige modeller tilgjengelig. Skal man bygge på eksisterende lager eller må skifte noe, bør folk ringe oss, for vi sitter på nesten alt av alle mulige rare modeller og typer, sier Bergseth.

Brukte reoler trenger ikke se spesielt slitte ut. For Orbit Arena var det viktig at lageret skulle se bra ut i det nye, flotte bygget.

TILPASSES: Jose Almeida (til venstre) og Marco Gregòrio hos Areol kapper til de brukte reolene nøyaktig til kundenes behov.

– Vi ville ha et helhetlig inntrykk når vi skulle ha et nytt bygg. Vi håper at det gjør noe med dem som jobber her, slik at innredningen tas bedre vare på, sier Kampelien.

Reolene Areol har levert til Orbit Arena er av galvanisert stål, og med unntak av noen få rester av gamle markeringer, er det ikke lett å se at reolene er noe eldre enn bygget.

– Vi har fire karer som alle er sertifiserte kontrollører. De er alltid to og to som går gjennom alt før brukte reoler sendes til kunder. Alt av ubrukelige deler blir sjaltet ut, så det eneste som da gjenstår er det kosmetiske, og det går litt på hva kunden ønsker. Orbit Arena har et nytt, fint og lyst lokale, og da var det fint å kunne tilby rene og pene reoler, sier Bergseth.

AREOL-TEAMET: Fra venstre: Kjetil Bredesen, Marco Gregòrio, Sergio Fernandez, Per Svere, Kjetil Bergseth, Jose Almeida og John Magne Bekkevold.

Tre fordeler

Han trekker frem tre fordeler med brukte reoler. Økonomi er selvsagt én bit, og ifølge Bergseth vil man spare 30–50 prosent sammenlignet med nye reoler. Det andre er miljøaspektet, gjennom gjenbruk. Den tredje fordelen er muligheten for rask levering.

– Vi har ekstremt rask levering. Skal du kjøpe nytt, spesielt i tiden vi er nå, så er leveringstiden lang, og produksjonen begynner gjerne først etter at bestillingen er gjort. Vi leverer i utgangspunktet i det meste i løpet av en uke, sier Bergseth.

I tillegg til rask levering, har Areol også montører som ferdigstiller prosjektet.

– For oss er det viktig ikke bare å selge, men få montert og ferdigstilt prosjektet 100 prosent på en rask og effektiv måte etter kundens ønske og behov, sier Bergseth.

Omsetningsrekord

I fjor omsatte Areol for i underkant av 30 millioner kroner, med et driftsresultat på 1,1 million – det klart beste året omsetningsmessig for Areol.

– Det går mye inn og ut. Vi selger småvarereoler, hyllereoler, grenreoler, strimmelporter, garderobeskap, verktøyskap, mesaniner – egentlig det meste til arbeidsplassen, sier Bergseth.

2020 har også gått bra for Areol, og oktober ga omsetningsrekord. Den svake krona har bidratt til å styrke konkurransekraften forteller Bergseth.

– En annen fordel er at det har vært en periode med rimelig tøff valuta. Kjøper du reoler som stort sett produseres i Europa, blir du offer for den lave kronekursen. Kjøper du brukt fra Norge slipper du det, sier han.

Powered by Labrador CMS