ÅPNER NYTT LAGER I DAG, MEN ROER NED MED UTVIDELSER I USA

I forbindelse med pandemien vokste netthandelen og Amazon utvidet nettverket massivt. I takt med at økonomien er kjøligere og netthandelsboomen har avtatt bremser selskapet utbyggingsplanene.

Amazon trekker i nødbremsen

Etter å ha investert milliarder av dollar på utvidelse av distribusjonsnettverket sitt i USA i forbindelse med netthandelsboomen under pandemien, trekker ledelsen i nødbremsen for en rekke planlagte distribusjonssentre i USA.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amazon har et lager- og distribusjonsnettverk som overgår det meste. Og i dag åpner de sitt nye distribusjonssenter på 65.000 m2 i Canton i Missisippi, som vil gi jobb til rundt tusen lagerarbeidere.

Amazon, som har vært kjent for å prioritere vekst, skal nå ha begynt å trekke i nødbremsen for utvidelsesplanene i USA, skriver bransjenettstedet Freightwaves.

Ifølge nettstedet har Amazon kansellert eller utsatt åpningen av 16 distribusjonssentre i år som følge av at det brennhete netthandelsmarkedet har blitt avkjølt etter at samfunnet og fysiske butikker har åpnet igjen etter pandemien.

Det er likevel verdt å merke seg at netthandelsgiganten likevel har planer om å åpne en rekke nye lagre - selv om åpningen er utsatt. Også at Freightwaves oversikt kun ikke inkluderte åpningen av de distribusjonssentrene som skal åpne etter planen.

Powered by Labrador CMS