Nederlands økonomi- og miljøminister, Micky Adriaansens (t.v.), var med på å klippe snora på det nye produksjonsanlegget. Til høyre er Harald Seidel, president og adm. direktør i DAF Trucks.
Nederlands økonomi- og miljøminister, Micky Adriaansens (t.v.), var med på å klippe snora på det nye produksjonsanlegget. Til høyre er Harald Seidel, president og adm. direktør i DAF Trucks.

Daf åpnet produksjonsanlegg for elektriske lastebiler

Serieproduksjon av XD og XF Electric starter i sommer.

Publisert Sist oppdatert

DAFs nye produksjonsanlegg for batteridrevne elektriske lastebiler ble offisielt åpnet 24. april av Micky Adriaansens, den nederlandske finans- og klimaministeren. Det nye anlegget blir en del av DAFs hovedproduksjonsanlegg i Eindhoven i Nederland og vil være en viktig del av den videre utviklingen av selskapet som en ledende aktør når det gjelder å levere bærekraftige transportløsninger.

DAFs nye produksjonsanlegg dekker et område på 5000 m² og inkluderer to monteringslinjer for klargjøring av batteripakker samt den elektriske drivmodulen, som består av den fremre batteripakken, koblingsboksen for høy spenning og elektrisk hjelpeutstyr.

Disse nøkkelkomponentene, samt e-motoren med integrert girkasse, monteres på kjøretøyene på hovedmonteringslinjen, som er nesten 150 meter lang.

Nye DAF XD og XF Electric er tilgjengelige i en rekke konfigurasjoner. Disse drives av Paccar e-motorer og er utstyrt med batteripakker med fra 210 til 525 kWh.

Den modulære tilnærmingen gjør at lastebilene kan tilpasses nøyaktig til kundens behov.

– Det er mulig å oppnå en elektrisk rekkevidde på opptil 500 kilometer. Med rask lading på opptil 350 kW kan batteripakker lades til 80 % av full kapasitet på bare 45 minutter, skriver DAF i en nyhetsmelding.

Det er planlagt at serieproduksjon av kjøretøyer for kunder skal starte denne sommeren. DAF forventer at produksjonen vil øke til tusenvis av kjøretøyer per år i nær fremtid, i tråd med den økende etterspørselen etter helelektriske lastebiler.

Powered by Labrador CMS