Nederlands økonomi- og miljøminister, Micky Adriaansens (t.v.), var med på å klippe snora på det nye produksjonsanlegget. Til høyre er Harald Seidel, president og adm. direktør i DAF Trucks.

Daf åpnet produksjonsanlegg for elektriske lastebiler

Serieproduksjon av XD og XF Electric starter i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DAFs nye produksjonsanlegg for batteridrevne elektriske lastebiler ble offisielt åpnet 24. april av Micky Adriaansens, den nederlandske finans- og klimaministeren. Det nye anlegget blir en del av DAFs hovedproduksjonsanlegg i Eindhoven i Nederland og vil være en viktig del av den videre utviklingen av selskapet som en ledende aktør når det gjelder å levere bærekraftige transportløsninger.

DAFs nye produksjonsanlegg dekker et område på 5000 m² og inkluderer to monteringslinjer for klargjøring av batteripakker samt den elektriske drivmodulen, som består av den fremre batteripakken, koblingsboksen for høy spenning og elektrisk hjelpeutstyr.

Disse nøkkelkomponentene, samt e-motoren med integrert girkasse, monteres på kjøretøyene på hovedmonteringslinjen, som er nesten 150 meter lang.

Nye DAF XD og XF Electric er tilgjengelige i en rekke konfigurasjoner. Disse drives av Paccar e-motorer og er utstyrt med batteripakker med fra 210 til 525 kWh.

Den modulære tilnærmingen gjør at lastebilene kan tilpasses nøyaktig til kundens behov.

– Det er mulig å oppnå en elektrisk rekkevidde på opptil 500 kilometer. Med rask lading på opptil 350 kW kan batteripakker lades til 80 % av full kapasitet på bare 45 minutter, skriver DAF i en nyhetsmelding.

Det er planlagt at serieproduksjon av kjøretøyer for kunder skal starte denne sommeren. DAF forventer at produksjonen vil øke til tusenvis av kjøretøyer per år i nær fremtid, i tråd med den økende etterspørselen etter helelektriske lastebiler.

Powered by Labrador CMS