Scan Global kjøper Airlog

- Med dette oppkjøpet skaper vi en enda sterkere posisjon som en av de ledende speditører i Norden, sier Jesper Nielsen i Scan Global Logistics.

Publisert

Scan Global Logistics A/S har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av den svenskbaserte speditøren Airlog Group AB.

Airlog er en speditør som leverer alle tjenester og har kontorer i Sverige og Danmark som fokuserer på små og mellomstore bedrifter. Airlog har en solid posisjon i luft og sjøfrakt i Danmark og Sverige. I 2015 genererte Airlog en omsetning på 417 millioner svenske kroner.

Scan Global Logistics er en global speditør med sterk tilstedeværelse i Norden, Asia og USA. Oppkjøpet representerer et strategisk skritt i konsernets ambisjon om å øke sin tilstedeværelse i det nordiske markedet generelt, men Sverige spesielt.

- Med dette oppkjøpet skaper vi en enda sterkere posisjon som en av de ledende speditører i Norden. Airlog er en perfekt match, med sin komplementære forretningsmodell og kundefokusert strategi. Airlog har en imponerende vekst i flyfrakt og sjøfrakt, de har også imponert med sin satsing i Express. Dette utgjør en ideell plattform for ytterligere å styrke vårt tilbud til vårt globale nettverk og vår posisjon som førstevalg i det nordiske markedet, sier Jesper Nielsen, administrerende direktør i Scan Global Logistics.

- På vegne av våre ansatte, kunder og ledelse ser vi frem mot å bli en del av Scan Global Gruppen. Vi er overbevist om at dette vil gjøre oss i stand til å fortsatt betjene våre kunder, samt utnytte våre kombinerte styrker til å vokse og skille oss positivt ut i det fremtidige markedet, sier Johan Rosenkvist, CEO Airlog Group.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av myndighetsgodkjennelse i Danmark og avslutning av oppkjøpet er forventet å være i Q1 2017.