Meieribestyrer Trond V. Lund og Rørosmeieriet samler produksjonen i nytt logistikk- og produksjonsanlegg på Røros i 2019.Foto: Per Dagfinn Wolden
Meieribestyrer Trond V. Lund og Rørosmeieriet samler produksjonen i nytt logistikk- og produksjonsanlegg på Røros i 2019.Foto: Per Dagfinn Wolden

Samler logistikken på Røros

Rørosmeieriet flytter hele produksjonen tilbake til Røros. Et nytt logistikk- og meierianlegg på 1750 kvadratmeter til 45/50 millioner kroner skal stå ferdig på Bergstaden i 2019.

Publisert

For vel et år siden flyttet Rørosmeieret inn i Tolga Næringspark som Synnøve Finden kjøpte av Staur Eiendom tidligere i år.

Staur Eiendom har siden oppkjøpet fra Tine i 2011 sørget for å fylle produksjonsanlegget med ny næringsvirksomhet, og hvor en av leietakerne er Rørosmeieriet.

Synnøve Findens eiere Scandza, ønsker imidlertid å satse en halv milliard kroner på anlegget på Tolga. Fra tidligere har Synnøve Finden anlegg i Alvdal og i Namsos med totalt 120 ansatte.

Meieribestyrer Trond V. Lund forteller at Rørosmeieriet fortsetter leieavtalen med Synnøve Finden fram til 2019.

Rørosmeieriet er produsent i en av landets ledende matregioner som leverer tradisjonsmat og delikatesser. Meieri-institusjonen har hatt en sentral rolle i et felles løft sammen med Rørosmat, Smakeriet og det lokale matengasjementet.

Suksesshistorie

Meieriet betjener det norske dagligvare- og storhusholdningsmarkedet, men også Rørosregionens hoteller, restauranter, kafeer og puber.

Ifølge Lund har Rørosmeieriet vært en suksesshistorie siden produksjonen startet i 2000.

– Etter to år leverte vi tre tonn. I 2015 var leveransen rundt 150 tonn til hoteller, storhusholdning, butikker og private. Den eventyrlige økningen og mottakelsen skyldes smak og kvalitet, sier Lund.

Produktene til Rørosmeieriet distribueres av blant andre TINE, ASKO, Eugen Johansen, Rema, Nær-Engros, Lokalmat og Rørosmat.