Miljøsertifisert trelast

All trelast som kjøres ut fra Optimeras logistikklagre for markedene rundt Stavanger og Bergen er miljøsertifisert fra og med februar.

Publisert Sist oppdatert

Miljøsertifiseringen innebærer at trelasten er bærekraftig når det gjelder både natur og lokalbefolkningens interesser. Sertifisert trelast skal blant annet beskytte regnskogen og gir poeng i klassifiseringssystemet BREEAM for miljøvennlige bygg.

I august 2013 meldte byggevareselskapet at det satser på at all trelast og plateprodukter rettet mot proffkunder over hele landet skal være sertifisert.

Først ute var logistikklagrene i Oslo og Trondheim. Nå er turen kommet til Stavanger og Bergen, opplyser Optimera i en pressemelding. Trelasten fra logistikklagrene på Stangeland ved Sandnes og Florvåg på Askøy er miljøsertifisert fra februar.

- Vi ønsker å gjøre det enkelt å bygge bærekraftig og ikke minst bidra til at det ikke omsettes truet regnskogtømmer i Norge, sier Pål Erichsen, kategorisjef for trelast og plater i Optimera.

Sertifiseringen er gjennomført i henhold til standardene FSC og PEFC. Førstnevnte skal ikke minst bidra til kontroll mot omsetning av tømmer fra truet regnskog. I mange tilfeller følger Optimera et enda strengere, internt innkjøpsregelverk. Uetisk skogdrift fører i dag til avskoging, utrydding av tresorter blant annet i regnskog og negative konsekvenser for dyreliv og lokalbefolkning både sosialt og økonomisk.

- Også i hyllene inne i byggevarehusene våre er det et bredt utvalg av FSC- eller PEFC-merkede produkter. Når ikke alt er sertifisert, skyldes dette at vi sliter med å skaffe nok sertifisert råstoff fra leverandørene. Vi er derfor nødt til å ta dette gradvis og starter ut med logistikklagrene våre, sier Erichsen.

For 2015 anslår Optimera at 3 av 4 prosjekter vil bygges i henhold til BREEAM. Sertifisert trelast fra Optimera gir poeng i BREEAM-NOR.