Sjømat- og fruktekspressen

Bama, SR Group og Cargonet sender et helt tog med frukt og grønt vestover og får sjømat i retur.

Publisert Sist oppdatert

Bama Logistikk fylte et helt tog med 22 semitrailerplasser fra Oslo til Bergen i påsken, og vil i pinsen kjøre enda et helt tog på samme strekning, opplyser Cargonet i en pressemelding.

Bama Logistikk har lagt store mengder ferskvarer, frukt og grønt over fra vei til tog. I perioder er volumet såpass stort at hele tog må til for å få frem alt godset.

- Vår målsetting er å legge 60 prosent av fremføringen av våre transporter over til tog. Da er det en forutsetning å ha gode alternativer også i høytider, sier daglig leder, Runar Bakken, i Bama Logistikk.

Han er veldig fornøyd med tilbudet til Cargonet, som gjør at han kan frakte enda mer på tog også i hverdagen.

Lerøy sender årlig mer enn 1200 trailere med sjømat fra Bergensområdet til Oslo for videre distribusjon. Lerøy har hatt som mål sammen med transportøren SR-Group, tidligere Norfrigo, å legge til rette slik at mest mulig av varene som fraktes for Lerøy mellom Bergen og Oslo kan kjøres med tog.

I 2015 oppnådde Lerøy å sende 593 fulle hengere med sjømat på toget, dette tilsvarer ca. 50 % av antall trailere Lerøy hadde på strekningen. Lerøy er også veldig godt fornøyd med tilbudet til Cargonet, og fortsetter arbeidet med å tilstrebe mest mulig sjømat sendt med toget.

 - Cargonet er svært tilfreds med at store kunder som Bama og Lerøy velger toget i enda større grad. Frukt og grønt er vareslag med høye krav til leveransen. Når vi stadig får mer trafikk av fisk, frukt og grønt, vet vi at vår kvalitet er god, sier administrerende direktør Arne Fosen i Cargonet.