Brødrene Dahl valgte Smart

Brødrene Dahl utvider sitt sentrallageranlegg på Regnbuen Industriområde i Langhus, og Swisslog har fått oppgaven med å designe og realisere en ny automatlagerløsning ved anlegget. Dette blir Nordens første med SmartCarrier-roboter.

- Løsningen som Swisslog har utviklet i tett samarbeid med Brødrene Dahl, skal implementeres i Brødrene Dahls eksisterende logistikkanlegg på Langhus, sør-øst for Oslo. Fokus har vært på en optimering av byggutnyttelsen samtidig som rasjonalisering av de personintensive operasjonene rundt plukk, pakking, sammenstilling, lagring og interntransporter kommer til å bli gjennomført på en kostnadseffektiv og ergonomisk god måte, forteller Tom Jarle Dehkes, selger- og markedssjef og ansvarlig for Swisslogs norske virksomhet.

Første SmartCarrier

- Løsningen er fullt ut basert på standard “state-of-the-art”-produkter med et dynamisk og fleksibel design med gode ekspansjons- og integrasjonsmuligheter. Dessuten er denne ordren den første i sitt slag i Norden med Swisslogs nye SmartCarrier lagrings- og transportsystem. En teknologi som først og fremst er utformet for dynamiske høykapasitets logistikkanlegg for kasser og kartonger, fortsetter Dehkes.

De autonome robotene ble lansert tidligere i år og var blant Swisslogs toppnyheter på CeMAT-utstillingen i mai.

Automasjonsanlegg for paller

Brødrene Dahl skal i neste fase bygge et høylager, og har for dette delprosjektet også kommet overens med Swisslog om å installere et automasjonsanlegg for paller. Dette anlegget vil bli bygget med en kapasitet på ca. 19.000 paller i en kombinasjon av lokasjoner for både vanlige europaller og bransjespesifikke "storpaller".

Swisslog vil benytte sine lokale kompetanse-ressurser i Swisslogs nordiske organisasjon, samt levere full service og support for å sikre en kontinuerlig høy ytelse i anlegget. Et grønt miljøansvar har også vært viktig ved design og prosjektering. Alle deler av distribusjonsanlegget er GreenLog-merket, hvilket blant annet sørger for jevn vektoptimalisering, energigjenvinning og bruk av energieffektive motorer, melder den sveitsiske systemintegratøren.

- Swisslog er etter vårt syn en meget kompetent leverandør av lager- og logistikkløsninger her i Norge, og vi er fornøyd med den prosessen vi har kjørt sammen, og som har ledet fram til de avtaler med Swisslog som nå er inngått. Deres nærvær og styrke på det norske markedet har vært en klart medvirkende sammenheng til valget av nettopp Swisslog som leverandør til vår utbygging på Regnbuen Industriområde, uttaler Jan G. Vere, logistikkdirektør i Brødrene Dahl.