Samferdselsminister Jon-Ivar-Nygård deltok på dåpen av MF Hydra.

Verdens første hydrogenferge døpt

Fergen er et stort skritt i retning av nullutslipp. Torsdag ble MF Hydra døpt med samferdselsministeren til stede. 

Publisert

Fergeselskapet Norled har over 20 år med grønn fergeinnovasjon bak seg. MF Glutra ble i 2000 den første bilfergen i verden som ble drevet med flytende naturgass (LNG). For 11 år siden ble MF Ampere verdens første elektriske ferge med propelldrift. Dette har åpnet veien for flere elektriske ferger, og i dag er det rundt 70 elektriske ferger i drift i landet, ifølge Norled. Nå er håpet at MF Hydra kan oppnå det samme.

Med verdens første hydrogenferge i drift tar vi enda et stort skritt i retning av nullutslipp, både for ferge og annen industri, i Norge og resten av verden, opplyste Norled da MF Hydra ble tatt i bruk i mars.

 – Dette er en historisk dag, både for Norled og for Norge som ledende skipsfartsnasjon. I dag er vi vitne til av verdens første skip seiler på flytende hydrogen, sa Heidi Wolden, administrerende direktør i Norled, da fergen ble satt i drift i mars.

 – Regjeringen har ambisiøse klimaforpliktelser. Da er det med stor glede å få satt i drift verden første hydrogenferge. Denne fergen vil bidra til å oppfylle regjeringens lovnader i Hurdalsplattformen om å sikre utbygging av infrastruktur for klimavennlige skip, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, i en pressemelding.

 Selv om fergen har vært i drift siden 31. mars i år, ble den først døpt torsdag 29. juni. Fergen trafikkerer sambandet rv. 13 Hjelmeland–Nesvik–Skipavik i Rogaland.

 – Jeg er glad dere ikke ventet på meg med å starte driften. Fergen har allerede fraktet passasjerer til og fra jobb, skole, fritidsaktiviteter og familie siden 31. mars, sa Nygård i sin tale under dåpen.

 

Powered by Labrador CMS