Samferdselsminister Jon-Ivar-Nygård deltok på dåpen av MF Hydra.

Verdens første hydrogenferge døpt

Fergen er et stort skritt i retning av nullutslipp. Torsdag ble MF Hydra døpt med samferdselsministeren til stede. 

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fergeselskapet Norled har over 20 år med grønn fergeinnovasjon bak seg. MF Glutra ble i 2000 den første bilfergen i verden som ble drevet med flytende naturgass (LNG). For 11 år siden ble MF Ampere verdens første elektriske ferge med propelldrift. Dette har åpnet veien for flere elektriske ferger, og i dag er det rundt 70 elektriske ferger i drift i landet, ifølge Norled. Nå er håpet at MF Hydra kan oppnå det samme.

Med verdens første hydrogenferge i drift tar vi enda et stort skritt i retning av nullutslipp, både for ferge og annen industri, i Norge og resten av verden, opplyste Norled da MF Hydra ble tatt i bruk i mars.

 – Dette er en historisk dag, både for Norled og for Norge som ledende skipsfartsnasjon. I dag er vi vitne til av verdens første skip seiler på flytende hydrogen, sa Heidi Wolden, administrerende direktør i Norled, da fergen ble satt i drift i mars.

 – Regjeringen har ambisiøse klimaforpliktelser. Da er det med stor glede å få satt i drift verden første hydrogenferge. Denne fergen vil bidra til å oppfylle regjeringens lovnader i Hurdalsplattformen om å sikre utbygging av infrastruktur for klimavennlige skip, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, i en pressemelding.

 Selv om fergen har vært i drift siden 31. mars i år, ble den først døpt torsdag 29. juni. Fergen trafikkerer sambandet rv. 13 Hjelmeland–Nesvik–Skipavik i Rogaland.

 – Jeg er glad dere ikke ventet på meg med å starte driften. Fergen har allerede fraktet passasjerer til og fra jobb, skole, fritidsaktiviteter og familie siden 31. mars, sa Nygård i sin tale under dåpen.

 

Powered by Labrador CMS