Dåpen unnagjort

Ventetiden har vært lenger enn Fjord Line ønsket, men nå er i alle fall MS "Stavangerfjord" døpt.

Publisert Sist oppdatert

Dåpen ble foretatt under en høytidelig markering torsdag 6. juni ved Bergen Group Fosens verft i Rissa i Sør-Trøndelag. Fylkesordfører i Rogaland, Janne Johnsen (Høyre), var gudmor og døpte cruisefergen MS "Stavangerfjord".

Skipet, som egentlig skulle lagt ut på første seiling 29. mai, vil først settes i drift på sambandet Stavanger-Bergen-Hirtshals fra 14. juli.

Dagen før skipet ble døpt møtte MT cargosjef Rune Hetland på Transport Logistic i München, der Fjord Line delte stand med sin danske samarbeidspartner, Hirtshals Havn.

- Våre kunder skjønner jo at ikke det er vår skyld, men det er naturligvis veldig kjedelig med den forsinkelsen, sier han og legger til at det først og fremst er passasjerer som rammes. Men vi hadde sett frem til en sommersesong hvor vi pga daglige avganger kunne  si ja til flere lastebærende enheter. Denne muligheten blir jo nå forsinket noen ekstra uker. Men fra 14 juli regner vi med å kunne gi plass til langt flere enheter enn tidligere år selv på sommeren som er høysesong for turisttrafikk.

I forhold til fergen MF Bergensfjord som den erstatter, vil MS Fjord Line ha langt større cargokapasitet. Hetland ser likevel frem til mer å gjøre.

- Istedenfor 570 lastemeter annenhver dag, får vi nå 800 meter hver dag. Det blir et langt bedre cargotilbud, sier han.

Også på dagseilingene mellom Langesund og Hirtshals vil det følge med lugar til sjåførene i fergeprisen.

Hetland ser fir seg at det blir en forholdsvis jevn fordeling mellom selvkjørende lastebiler og løstraller på fergen.

 

 

Powered by Labrador CMS