Det oppsto en dødelig brann på roro-skipet MV Freemantle Highway 25. juli utenfor kysten av Nederland.

«Freemantle Highway»-brannen ikke forårsaket av elektrisk bil

Nederlandsk redningsselskap «renvasker» de elektrisk bilene i lasterommet til roro-skipet MV Freemantle Highway som begynte å brenne 25. juli. 

Publisert

Tidligere i uken skrev AT.no om brannen i MV Freemantle Highway forrige måned, som gjorde at den internasjonale sjøfartsorganisasjonen IMO annonserte at det vil komme et nytt sikkerhetsregime til sjøs for frakt av elektriske kjøretøy i 2024. 

Dette arbeidet i IMO pågikk forut for brannen og ble ikke initiert som følge av brannen, men de uttalte seg i etterkant på spørsmål fra media. 

Det ble lenge spekulert i medier verden rundt om brannen oppsto i en batteripakke på en av de mange hundre elektriske personbilene som ble fraktet fra Bremerhaven. Nå kan de spekulasjonene tydeligvis bli lagt død. 

Skipet ligger nå til kai i Eemshaven i Nederland. Årsaken til brannen er enda ikke fastslått, men nettstedet Electrive.com melder at de skipsdekkene som inneholdt elektriske kjøretøy er nærmest uberørt av den voldsomme brannen. Det er toppsjef Peter Berdowski i det nederlandske tungløftrederiet  Royal Boskalis Westminster, som har bistått i redningsoperasjonen av skipet, som siteres i artikkelen. 

 

Powered by Labrador CMS