Bilde av Oda-sjef Karl Munthe-Kaas.Foto: Javad Parsa Oda tidligere kolonial.no Gründer og CEO Dag Alveng Munthe-Kaas.
Bilde av Oda-sjef Karl Munthe-Kaas.Foto: Javad Parsa Oda tidligere kolonial.no Gründer og CEO Dag Alveng Munthe-Kaas.

Munthe-Kaas gir seg som sjef i Oda Norge

Karl Munthe-Kaas overlater styret av Oda til Kristin Thornes Woldsdal (32).

Publisert Sist oppdatert

Det er selvsagt fristende å si at Munthe-Kaas følte at det ikke var mer å hente her hjemme i Norge etter at han ble tildelt Moderne Transport-prisen under Transport & Logistikk forrige uke, men om noe trapper Oda-sjefen opp satsingen nå. 38-åringen skal nå bruke tid på strategi rundt Odas utenlandssatsing, nå når selskapet er i ferd med å etablere seg i Finland og Tyskland.

Leveringer i området rundt Helsinki skal etter planen begynne tidlig neste år, og flere lageranlegg og satsing i Tyskland står på trappene.

– Over de neste par årene kommer vi til å oppnå et sted mellom 25 og 30 milliarder kroner i årlig omsetningskapasitet. Det krever full oppmerksomhet, sier Munthe-Kaas, til DN.

Driften i Finland starter opp om kort tid, og i første omgang tilbys hjemlevering av dagligvarer i Helsinki, Espoo, Vantaa og Kauniainen.

– Vi bygger hele verdikjeden med helt ny infrastruktur. Nå jobber vi aktivt med å finne egnete lokasjoner for å bygge de lagrene vi bygger, som er automatiserte og veldig effektive, sa Munthe-Kaas i et intervju med MT nylig.

I 2020 omsatte Oda for snaut to milliarder kroner i Norge. Også her på berget trappes virksomheten kraftig opp, og det er nå altså Kristin Thornes Woldsdal som skal lede satsingen.

– Kristin har vært med på mange av de absolutt viktigste satsingene for Oda, som oppskalering under pandemien og ekspansjonen til Tyskland. Hun er en superstjerne internt, sier Munthe-Kaas.

For Thornes Woldsdal er vekst i omsetningen fortsatt hovedfokuset i Norge.

– Dagligvarer på nett er fortsatt under to prosent av totalmarkedet i Norge, mot elleve prosent i S Storbritannia. Ingenting tilsier vi ikke kan komme på de nivåene her, sier Woldsdal til DN.

Powered by Labrador CMS