Bilde av Oda-sjef Karl Munthe-Kaas.Foto: Javad Parsa Oda tidligere kolonial.no Gründer og CEO Dag Alveng Munthe-Kaas.
Bilde av Oda-sjef Karl Munthe-Kaas.Foto: Javad Parsa Oda tidligere kolonial.no Gründer og CEO Dag Alveng Munthe-Kaas.

Munthe-Kaas gir seg som sjef i Oda Norge

Karl Munthe-Kaas overlater styret av Oda til Kristin Thornes Woldsdal (32).

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er selvsagt fristende å si at Munthe-Kaas følte at det ikke var mer å hente her hjemme i Norge etter at han ble tildelt Moderne Transport-prisen under Transport & Logistikk forrige uke, men om noe trapper Oda-sjefen opp satsingen nå. 38-åringen skal nå bruke tid på strategi rundt Odas utenlandssatsing, nå når selskapet er i ferd med å etablere seg i Finland og Tyskland.

Leveringer i området rundt Helsinki skal etter planen begynne tidlig neste år, og flere lageranlegg og satsing i Tyskland står på trappene.

– Over de neste par årene kommer vi til å oppnå et sted mellom 25 og 30 milliarder kroner i årlig omsetningskapasitet. Det krever full oppmerksomhet, sier Munthe-Kaas, til DN.

Driften i Finland starter opp om kort tid, og i første omgang tilbys hjemlevering av dagligvarer i Helsinki, Espoo, Vantaa og Kauniainen.

– Vi bygger hele verdikjeden med helt ny infrastruktur. Nå jobber vi aktivt med å finne egnete lokasjoner for å bygge de lagrene vi bygger, som er automatiserte og veldig effektive, sa Munthe-Kaas i et intervju med MT nylig.

I 2020 omsatte Oda for snaut to milliarder kroner i Norge. Også her på berget trappes virksomheten kraftig opp, og det er nå altså Kristin Thornes Woldsdal som skal lede satsingen.

– Kristin har vært med på mange av de absolutt viktigste satsingene for Oda, som oppskalering under pandemien og ekspansjonen til Tyskland. Hun er en superstjerne internt, sier Munthe-Kaas.

For Thornes Woldsdal er vekst i omsetningen fortsatt hovedfokuset i Norge.

– Dagligvarer på nett er fortsatt under to prosent av totalmarkedet i Norge, mot elleve prosent i S Storbritannia. Ingenting tilsier vi ikke kan komme på de nivåene her, sier Woldsdal til DN.

Powered by Labrador CMS