Nytt TMS-system for Collicare

Collicare Logistics har implementert nytt TMS-system for 20 ansatte, 300 biler og ti terminaler.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Collicare Logistics har implementert TMS-systemet K2 som er utviklet av Fleet 101 AB. Totalt omfatter installasjonen rundt 20 kontormedarbeidere, omkring 300 biler og 10 terminaler.

- Vi har siden oktober 2013 vært i full drift med K2, både i vår norske og svenske virksomhet. Naturligvis er det en del utfordringer når vi implementerer et system i et virksomhetskritisk område, men i stort sett har implementeringen gått bra og vi er veldig fornøyde. Fleet 101 har vært veldig imøtekommende, profesjonelle og raske med å bistå i implementeringen, sier Kent Nicolaysen, prosjekt & IT-ansvarlig i Collicare.

Collicare bruker Fleet 101 K2 til ordrehåndtering, trafikkledelse, prissetting, fakturering og reskontrohåndtering, opplyser selskapet i en pressemelding.

Utover dette så benyttes også kundeweb der kunder kan bestille transporter, få informasjon om sine sendinger via track & trace, skrive ut fraktdokumenter, beregne priser og laste ned statistikk. I systeminstallasjonen benyttes også et stort antall ulike EDI-integrasjoner mot kunder og leverandører – dette inkluderer både ordre, status, faktura og priskalkyler. Collicare benytter også K2 Mobile for PDA-håndtering, scanning av alt gods via terminal og lasting/lossing hos kunder.

- Vi på Collicare håndterer komplette, integrerte transport- og logistikktjenester til våre kunder med høy kvalitet, sikkerhet og fleksibilitet i alla ledd. For å kunne gjøre dette kreves det systemstøtte som hjelper oss med å gi våre kunder informasjon og integrasjon som de krever. Men det er også viktig at det samtidig skal være et smidig og enkelt system for våre interne ressurser. Tidligere løste vi dette med ulike delsystemer og ulike leverandører, men med K2 løser vi dette med et system og en leverandør. For oss er det enklere å utvikle oss og systemene sammen med én aktør enn flere. Fleet 101 viser også en større utviklingstakt og interesse for nye funksjoner, enn våre tidligere aktører, sier Kent Nicolaysen.

Powered by Labrador CMS