Autostore-systemet opplever stor suksess, men kan nå bli solgt ut av landet.
Autostore-systemet opplever stor suksess, men kan nå bli solgt ut av landet.

Fem milliarder for Autostore

Jakob Hatteland (65) kan bli steinrik om salg av Autostore blir en realitet.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Finansavisen skriver mandag at flere av verdens største private equity-selskaper er interessert i å sikre seg Autostore – den norske lagerrobotsystemet som har opplevd en enorm suksess de siste årene.

Doblet resultatet

I fjor økte inntektene og driftsresultatet med 70 og 98 prosent til 342 og 128 millioner kroner henholdsvis, og resultatet er ventet å øke til 240 millioner kroner i år og 353 millioner neste år.

For å ha en sjanse til å sikre seg selskapet, må man bla opp rundt 20 ganger årets resultat, noe som betyr at Autostore verdsettes til 4,8 milliarder kroner, ifølge Finansavisen. Prosessen med et salg er kommet ganske langt, og andre forhandlingsrunde skal i gang neste uke. Ifølge Finansavisen er det AGIC Capital, Bain BC Partners, CVC og EQT som har størst betalingsvilje.

3,2 milliarder rett i foret

Jakob Hatteland eier 67 prosent av selskapet, og vil sitte igjen med 3,2 milliarder kroner dersom et salg går gjennom med den prisen som skisseres.

Hatteland vil ikke kommentere salgssummene til Finansavisen, men har tidligere sagt:

- Vi bruker lang tid på å utvikle et produkt slik at det blir godt nok og unikt. På ett eller annet tidspunkt har vi tradisjon for å selge, ettersom andre kanskje har bedre forutsetning enn oss for å bringe det videre.

Autostore er meste kjent for sin installasjon hos Komplett.no i Sandefjord, som har brukt systemet siden 2007. Nå er Autostore installert i 22 land fordelt på 131 lokasjoner.

Powered by Labrador CMS