NLPs første trinn av et tre-trinns prosjekt på 15.300 kvadratmeter for trøndelags-regionen ble åpnet torsdag.

NLP åpnet ny «storstue»

Norsk Lastbærer Pool (NLP) møter trøndersk fiskeindustri med ny driftsstasjon og mellomlager.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag var det Grand Opening av NLPs nye storstue i Trøndelag.

– Det er klart dette er en bevisst handling med å møte den rivende utviklingen innen midt-norsk fiskeindustri, forteller adm. direktør Ragnar Strand i NLP til Transport Inside.

Bulk Infrastructure står bak byggingen av NLPs driftsstasjon og mellomlager på Hoffstad Næringspark i Melhus ved E6 sør for Trondheim.

– NLP har hatt en prosess med å finne den beste beliggenhet for å betjene våre nåværende kunder med det de trenger av NLPs miljøvennlige plastlastbærere og til sjømatindustrien som ligger i Midt-Norge og Nord-Norge. Vi ser fram til å kunne betjene våre kunder fra en topp moderne driftsstasjon med en optimal beliggenhet i Trondheimsregionen, sier NLP-sjefen.

Bulk har kjøpt en 40 mål stor tomt i området for blant annet et tre-trinns prosjekt på 15.300 kvadratmeter for NLP. Første trinn er et 6900 kvadratmeter stort lager med kontorfasiliteter. Leieavtalen er på 20 år.

Eiendomsutvikleren startet byggingen av anlegget i fjor sommer.

Styreleder og hovedeier Peder Nærbø i Bulk Infrastructure berømmer Melhus kommune som har tatt hensyn til et regionalt behov for logistikktomter.

Bulk har tidligere bygd for NLP på Fugleåsen i Langhus i Ski kommune utenfor Oslo. 

For sjømatnæringen

Fra åpningen torsdag. Fra venstre NLPs styreleder Benno Graser, ordfører i Melhus kommune, Gunnar Krogstad og NLPs adm. direktør Ragnar Strand.

Sjømatnæringen er en bransje som blir hardt presset på temaer knyttet til bærekraft. NLPs emballasje- og transportløsning bidrar til at aktører innen denne næringen reduserer sitt økologiske fotavtrykk.

Nylig ble det inngått samarbeid med Fiskerinæringens Innkjøpsselskap AS. Målet er å gjøre gjenbruksløsning til et økonomisk og miljøvennlig alternativ for aktører innen sjømatindustrien.

NLP ønsker å tilby sjømatnæringen et fullverdig og miljøvennlig alternativ. Dersom næringen erstatter sine EPS-kasser med plastkasser, vil dette resultere i en kraftig reduksjon i CO2-utslipp. Det er store miljøgevinster knyttet til en overgang fra isoporkasser til plastkasser i sjømatnæringen.

Foruten Melhus-ordfører Gunnar Krogstad var både NLPs styreleder, Benno Graser og Søren Eriksen, eier og konsernsjef i SmartRetur, naturlige innslag på den offisielle åpningen av NLP Driftsstasjon.

Denne uken ble det også offentliggjort at SmartRetur utvider virksomhetsområdet med kjøp av Interlog. Palle-aktøren satser mot å bli en fullverdig 3PL-leverandør.

Nopla inn

Nopla, Norges ledende leverandør av sprøytestøpt plastemballasje til lager/logistikk og distribusjonsmarkedet, etablerer eget kontor i Trondheimsregionen i de nye NLP-lokalene.

Powered by Labrador CMS