Et løp i Vålerengtunnelen blir stengt fra 8. juni 2020 til februar 2021. Statens vegvesen oppfordrer til å gå, sykle, reise utenom rushen og til hjemmekontor.

Nå blir det kø

Natt til mandag 8. juni stenger nordgående løp i E6 Vålerengtunnelen. Frem til mars 2021 blir kapasiteten i tunnelen halvert.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerengtunnelen er en av Oslos mest trafikkerte tunneler. Normalt passerer det rundt 65000 kjøretøy i døgnet. En del av dette er trafikk som skal gjennom Oslo. Stengingen betyr at kapasiteten i tunnelen halveres. Prosjektleder Stian Ellingsen vil ha så lite trafikk i tunnelen som mulig. Han ber folk endre reisevanene sine.

- Hvis alle som kjører bil i dag fortsetter å bruke bil etter 8. juni får vi et stort køproblem. Trafikk som skal til og gjennom Oslo bør finne andre ruter enn Vålerengtunnelen. Å bruke den blir en omvei, ikke en snarvei, sier Ellingsen.

- Gå, sykle, reis til andre tider eller ha hjemmekontor

Ett av løpene i Vålerengtunnelen vil være stengt fra 8. juni 2020 til februar 2021.

Nå kan ikke Vegvesenet gjøre som da Bryn-tunnelen var stengt; å oppfordre til bruk av kollektivtrafikk.

- Vi ber de som kan om å gå eller bruke sykkel. De som må kjøre oppfordres til å velge andre ruter eller reise til andre tider. Hjemmekontor også er et godt alternativ, sier prosjektlederen.

Ett av løpene i Vålerengtunnelen vil være stengt fra 8. juni 2020 til februar 2021. Kartet viser andre veier som kan være alternativ når Oslo skal passeres.

Fra anleggsstart i januar og fram til 8. juni har tunnelen vært nattestengt. Nå starter arbeidene for alvor inne i tunnelen som følge av strengere krav til sikkerhet. Alt sikkerhetsutstyr i tunnelen skal skiftes ut, og det skal bygges nye rømningsveier. Samtidig skal Statens vegvesen forsterke tunnelen på vegne av Bane Nor som skal legge nye spor på tunneltaket.

Stengt løp i flere måneder

Nordgående løp i Vålerengtunnelen kommer til å være stengt frem til månedsskiftet september - oktober. Så stenges sørgående tunnelløp for oppgradering. Det blir stengt frem til februar 2021.

Det er flere muligheter for å komme til og gjennom Oslo uten å kjøre gjennom Vålerengtunnelen.

Mer om dette på:

Powered by Labrador CMS