Element Logic utvider dansk satsing
(Bilde: Stian Johansen)

Element Logic utvider dansk satsing

Element Logic har etablert en egen dansk avdeling, for å kunne øke salget av AutoStore i Danmark.

Element Logic har startet en egen avdeling i Odense, og dermed blir veien kortere og enklere for danske virksomheter som ønsker seg AutoStore.

- Det er fin vekst, men flere virksomheter har utfordringer med å få lønnsomhet i den interne varehåndteringen eller mangler ganske enkelt lagerplass til å klare veksten. Konkurransen fra utlandet ikke minste på online-markedet er også voksene, og her kan vi være behjelpelige med å løse utfordringene og sikre konkurranseevnen, sier administrerende direktør i Element Logic Danmark, Nikolaj Bjørn Eriksen, ifølge ltl.dk.

AutoStore har ikke samme utbredelse i Danmark som i Norge og Sverige, men virksomheter som EET Group, Proshop og Vestas har AutoStore-anlegg. Eriksen ser nå på muligheter for stor vekst og etablering av en lang rekke AutoStore-anlegg i Danmark.

- I Sverige, Norge og  Tyskland har Element Logic opplevd en markant vekst på AutoStore-installasjoner hos både mindre og større virksomheter. Vi satser på at langt flere virksomheter i Danmark ser potensialet med robotlageret, siden det er enkelt å installere og lett å integrere i driften, sier Eriksen.

Norges klimapolitikk: En fiasko siden 2006 – konkrete virkemidler må til

Til tross for de ulike regjeringers selvskryt i stortingsdokumenter siden 2006, er lite eller ingenting oppnådd i klimapolitikken. Målet om 40 prosent klimareduksjon i ikke-kvotepliktig sektor (Granavolden-erklæringen sier 50 prosent) i 2030 er neppe innen rekkevidde, men mye kan gjennomføres hvis tiltak og virkemidler utformes og gjennomføres konkret. Det er ikke skjedd til nå. I denne artikkelen vises forløpet fra 2006, men også gjennomførbare tiltak og virkemidler for hvordan målene kan nås med veitrafikken som eksempel. Les hele saken

Nye data kan gi smartere og renere lastebiltransport

Det pågår en unik datafangst fra lastebiler i Norge. Nær 620 lastebiler gir for tiden fra seg data om GPS-posisjoner og motorytelser. Det skjer i et TØI-ledet kompetanseprosjekt for næringslivet og kan bidra til at godstransport med lastebil blir mer effektiv og mindre miljøbelastende. Les hele saken

Til toppen