Dachsers Hans-Thomas Andersen går til konkurrenten Schenker.
Dachsers Hans-Thomas Andersen går til konkurrenten Schenker.

Dachser-sjefen til Schenker

Hans-Thomas Andersen (46) slutter som daglig leder i Dachser Norge for å bli leder i konkurrenten Schenkers norske landvirksomhet.

Andersen har ledet den norske virksomheten i det tyske transport- og logistikkselskapet Dachser siden 2011. Han har også erfaring fra nasjonal og global virksomhet gjennom en periode i utlandet.

Han vil starte hos Schenker AS innen utgangen av 2018.

Foruten ansvar for ledelse og utvikling innen IT og kundeservice i TNT Express og Norwegian Logistic AS i flere år har Andersen tre års internasjonal erfaring fra TNT Express hovedkontor i Nederland, som Customer Service Development Manager.

Schenker-kabalen går opp

Schenker styrker også ledelsen av landorganisasjonen med to nye stillinger.

Lars Sveen er ansatt som Head of Land Domestic og Per Anders Kartnes går inn som Project Director i Program Management Organization (PMO). Begge kommer fra selskapet internt.

- Sveen tillegges særskilte oppgaver for å lede og koordinere innlandsvirksomheten i henhold Schenker-konsernets forventninger og målsettinger. Sveens nåværende rolle som Head of Collection & Distribution vil bli erstattet, etter en ansettelsesprosess som igangsettes snarest, forteller salgs- og markedssjef Peter Stangeland i Schenker.

Per Anders Kartnes går inn i en ny rolle som Project Director i Program Management Organization (PMO). Han vil blant annet få ansvar for videre prosesser knyttet til terminalinvesteringer og struktur på Østlandet.

– Her har vi et betydelig arbeid foran oss i de kommende årene, samt utvikling av konsept for hjemleveranser, forteller Stangeland.

Klimaet er taperen når regjeringen lar det beste bli det godes fiende

Klima- og miljø er stadig vekk en av de viktigste sakene på den politiske dagsordenen. Regjeringen har blant annet som ambisjon å halvere utslippene fra transportsektoren sammenlignet med 2005-tall innen 2030. Det vil kreve både treffsikre og kraftfulle tiltak. I budsjettet for 2020 snubler dessverre regjeringen kraftig, og for tungtransporten vil resultatet kunne bli økte utslipp. Les hele saken

Til toppen