Gresvig med cloudløsning

Gresvig Retail Group går i gang med cloud-baserte prognose-, innkjøps og analytiske løsninger levert av Inventory Investment.

Publisert Sist oppdatert

Sports- og utstyrskjeden Gresvig har valgt å benytte teknologi fra Inventory Investment til selskapets supplys chain-planleggingsløsninger. Kjeden ønsker å styre videre vekst med forbedret synlighet og presisjon.

En av kjedens utfordringer har alltid vært sterkt sesongbaserte varetyper, noen saktegående varer og noen varer som selger jevnt. Å prognostisere rett har dermed vært en krevende øvelse.

Selskapets tidligere «Open-to-Buy»-plan kunne ikke på en effektiv måte styre begge kategorier.

- Vi forstod at vi kunne få enorme effektivitetsgevinster og utløse betydelig kapital ved å benytte en avansert prognostiseringsløsning for å treffe våre sesongvariasjoner, sier supply chain manageri Gresvig Audon Martinsen.

Dette behovet, samt økt verdikjedesamarbeid var medvirkende faktorer da den cloud-baserte prognose- og vareforsyningsløsningen som Inventory Investment leverer i samarbeid med sin verdensledende partner, Atlanta-baserte Blue Ridge, ble valgt.

- Løsningen vil bidra til at vi kan strømlinjeforme forretningsprosessene også utover området vareforsyning og innkjøp. Den avanserte Projections-teknologien gjør det mulig for oss å forutsi kapasitetsproblemer i lageret i god tid før de inntreffer. Vi kan dermed tilpasse oss i god tid og dermed unngå problemene, sier Kai Knutsen, logistikkdirektør på Gresvig.

- Med en cloud-basert løsning kan vi samarbeide i hele verdikjeden, noe som muliggjør et helt nytt presisjonsnivå når det gjelder å forutsi fremtiden, både for våre leverandører og for våre tredjeparts transportører», sier Knutsen.

Gresvig er basert i Oslo og betjener 262 butikker, hvorav 9 er GMAX-butikker, 159 er G-Sportbutikker og 94 er Intersport-butikker. 97 av butikkene er Gresvigs egne butikker. Disse kjedene utvikles, markedsføres og styres som Gresvig Retail-butikker. Netto salgsinntekter for divisjon Sport var i 2012 på vel 2,9 milliarder kroner. 

- Vi er glade for å få lov til å jobbe med en så kapabel kunde som Gresvig, sier Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment.

- Vi forventer at Gresvigs etterspørselsdrevne initiativer ikke bare vil bidra til en slankere og mer synlig forsyningskjede, men også at dette bidrar til å styrke selskapets ledende posisjon i bransjen, sier