Kari-Pekka Laaksonen, konsernsjef i Containerships, gleder seg til å samarbeide med Viasea på ny Oslo-rute.
Kari-Pekka Laaksonen, konsernsjef i Containerships, gleder seg til å samarbeide med Viasea på ny Oslo-rute.

Nye Viasea-rute til Oslo

I samarbeid med Containerships, knytter Viasea Oslo med Polen og Baltikum.

Publisert

Den nye ruten vil starte opp i begynnelsen av april, og vil gå fast hver uke fra Klaipeda i Litauen, via Gdynia i Polen før båten ankommer Oslo klar til lossing, opplyser ColliCare-selskapet Viasea i en pressemelding.

- Vi i Containerships har investert i sterk vekst med nye LNG-fartøy og lastebiler. Vårt andre fokus har vært å starte nye tjenester i vårt største markedsområde i Baltikum. Å starte en ny tjeneste i Norge med en sterk spiller som Viasea gjør det mulig for oss å tilby konkurransedyktig løsninger til våre kunder, samt å øke veksten vår, sier Kari-Pekka Laaksonen, konsernsjef i Containerships plc, som har hovedkontor i Finland.

Containerships har hovedfokus på Østersjøen, mens Viasea hovedsakelig forbinder Storbritannia og Europa med Norge.

- Vi gleder oss til å starte vårt samarbeid med Viasea. Som selskaper, er vi svært like når det gjelder tilnærming og serviceambisjon. Vi er veldig glade for å legge det norske markedet til våre tradisjonelle områder som Finland, Russland, Baltikum og Polen har vært de siste 50 årene, sier Kari-Pekka Laaksonen.

Ifølge de to selskapene vil det nye tilbudet være en kortere og mer forutsigbar rute enn andre fraktalternativer fra Baltikum.

- Selv om våre selskaper er forskjellige når det gjelder størrelse og alder, er vi ganske like i hvilke tjenester vi tilbyr. Begge selskapene fokuserer utelukkende på shortsea-markedet - med sikte på regelmessighet og pålitelighet. Ved å kombinere våre styrker og eksisterende nettverk kan vi tilby en nytt alternativ for våre kunder, samt åpne opp for nye muligheter, sier Morten Pettersen, Managing Director i Viasea.