Det elektriske lasteskipet har kapasitet tilsvarende 700 TEUs.

Sjøsatte verdens største elektriske containerskip

Forrige måned sjøsatte COSCO Shipping et feederskip med kapasitet på 700 TEUs. 36 utskiftbare containeriserte batteripakker skal sørge for at skipet kan opprettholde effektiv drift uten lange ladetider opp og ned Yangtze-elven.

Publisert Sist oppdatert

Norge ligger i tet i verden innen elektrifisering av skipsfåten. Men det er ikke bare her det skjer spennende utvikling. COSCOs fremstøt markerer også et viktig gjennombrudd innen integrasjonen av rene batteridrevne fartøy i elve-sektoren. 

Det kinesiske rederiet COSCO setter inn skipet på en feederrute langs Yangtze-elven i Kina. Skipet har ikke fått noe offisielt navn enda og går bare under betegnelsen N997.

Skipet på 10.000 DWT (dødvekttonn) forsynes med elektrisk kraft fra 36 utskiftbare batterier og er snaut 120 meter langt og 23,6 meter bredt. Skipet skal etter planen gjennomgå et grundig testregime i høst før den kommersielle driften går i gang.

Yangtze, Asias lengste elv, spiller en kritisk rolle som en hovedtransportåre i Kina, der den fungerer som en hovedvei for transport av varer mellom den vestlige delen av landet og kystregionene. Det kinesiske rederiet har i første omgang bestilt to skip som skal settes inn i elveoperasjoner langs elven på en strekning på totalt 100 mil lang. 

Sammenlignet med konvensjonelle skip av tilsvarende størrelse, kan det elektriske 700 TEU containerskipet redusere karbonutslipp med omtrent 32 tonn per døgn (driftsdøgn).

Powered by Labrador CMS