Som vanlig stilte Toyota Material Handling med et sterkt team på Røros-konferansen, og som stolt viste fram nyvinningen, Toyota TAE 050. (F.v.) Ståle Gagnås, Anders Nordli, Kjell Einar Totsås og Lasse Sæther på Røroskonferansen 2019. Foto: Per Dagfinn Wolden

Toyota-gjengen med nytt produkt

Å stille med det ferskeste nytt fra det førerløse autopilot-markedet på Røros-konferansen er tradisjon for Toyota Material Handling Norway.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som vanlig presenterte distriktssjef Lasse Sæther og kollegene en nyutviklet truck på Bergstaden.

Denne gangen hadde de med seg den nye førerløse transportløsningen Toyota TAE 050.

– Trucker som orienterer seg ved hjelp av reflekser i lagermiljøet og gjør det bedriften ønsker er framtida, understreker Sæther og viser til at med såkalte AGV'er (Automated Guided Vehicle) slipper man truckførere til å kjøre transportetapper på skift.

Med magnettape

Det nye produktet Toyota TAE 050 er ideelt for enkle transportoperasjoner, produksjon og lageroperasjoner. Dette er en automatisert, kompakt lastbærer med ledesystem.

- TAE 050 er kostnadseffektiv og enkel å montere, og veiledes av magnettape på gulvet, forteller Sæther.

Ifølge distriktssjefen kan denne AGV-en brukes til enkel, horisontal transport fra A til B, samt til å plukke opp og sette av last.

TAE 050 kan brukes til enkel, horisontal transport fra A til B, samt til å plukke opp og sette av last.

– Og så har den kapasitet til å trekke opptil 500 kg eller bære opptil 140 kg, med boltefesting for ramme. En sikkerhetsskanner med brukervennlig berøringsskjerm gjør den sikker og presis, understreker Sæther.

Han fremhever også at med et svært enkelt navigasjonssystem kan TAE 050 installeres raskt, og er et produkt som bidrar til å redusere tekniske kostnader og krav.

Powered by Labrador CMS