Pakker så langt øyet kan se på Posten og Brings Logistikksenter Oslo i dag.
Pakker så langt øyet kan se på Posten og Brings Logistikksenter Oslo i dag. (Foto: Posten)

Pakkerekord

Posten opplever en økning på 30 prosent økning i volumene.

Produksjonsmedarbeider Sager Bak Alrayani er en av 1300 medarbeidere på Logistikksenter Oslo som sørger for at pakkene kommer frem. Foto: Posten

Den siste uken kom 324 semitrailere til Posten og Brings Logistikksenter Oslo, som håndterer de fleste pakkene her i landet. Det er ventet 30 prosent flere pakker enn samme uke i fjor, melder Posten i en pressemelding.

Full fart
- Vi var forberedt på økning, men er likevel gledelig overrasket. De mengdene som kommer inn til Postens terminaler er større enn noen sinne i forbindelse med Black Friday. Nå er alle mann på dekk og pakkebåndene går for full fart, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Noe av økningen skyldes at Posten har fått flere nettbutikker som kunder det siste året, samtidig som Black Friday-handelen øker kraftig år for år. De neste dagene er det ventet i gjennomsnitt 200.000 pakker i døgnet på Posten og Brings Logistikksenter Oslo.

- Vår klare oppfordring er at du henter pakken din på Posten så raskt som mulig. Erfaringsmessig øker pakkeantallet kraftig de neste to-tre ukene, og vi risikerer at det blir helt fullt på Post i Butikk. Vi anbefaler å laste ned Posten-appen og hente pakken så for du får varsel der, sier Eckhoff.

Dersom det blir travelt i julestria, kan du også få pakken levert på døra. Posten har i år utvidet tilbudet om hjemlevering til hele Norge.

Pressesjef John Eckhoff i Posten Norge med en av 200.000 pakker som skal gjennom Logistikksenter Oslo tirsdag. FOTO: Posten

- Vi ser en kraftig økning i antallet hjembestillinger. Mange synes det er både praktisk og behagelig å få pakken rett hjem, sier Eckhoff.

Til toppen