20181001_Orkanger_havn_KKP_2856_017

FLO hedret for Nato-logistikk

Logistikkforeningen Østfold hedret Forsvarets logistikkorganisasjon for gjennomføringen av den gigantiske Nato-øvelsen Trident Juncture i fjor, under Logistikkdagen Østfold.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tradisjonen tro delte Logistikkforeningen Østfold ut Logistikk- og innovasjonsprisen under Logistikkdagen Østfold.

Åse Louise Rolfsøn Skogø fra FLO mottar prisen fra representanter fra styret i Logistikkforeningen Østfold.

Prisen gikk i år til Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) for en utmerket gjennomføring av fjorårets gigantiske Nato-øvelse Trident Juncture. I en måned var 50.000 soldater fra 31 land i Norge og øvde. Det krever solid og godt planlagt logistikk.

Øvelsen var den største i Norge siden den kalde krigens opphør, og samlet i tillegg til alle soldatene 250 luftfartøyer, 65 skip og ikke mindre enn 10.000 landbaserte kjøretøy.

Formålet med prisen er å styrke bevisstheten og kunnskapen om logistikk, herunder fremmet ved hjelp av nyskaping og innovasjon i ulike bransjer, næringer eller utdanningsinstitusjoner.

Prisen er på 20.000 kroner og et maleri av kunstneren Anne Stuve.

Etter prisen var det passende at Åse Louise Rolfsøn Skogø, seniorrådgiver transport i FLO, fortalte deltakerne på Logistikkdagen om nettopp hvordan Trident Juncture ble gjennomført. 

- Dette var et slags OL i egen regi. Og vi kommer neppe til å oppleve noe så stort igjen. Det var den største Nato-øvelsen siden den kalde krigen. Det er mat, vann, drivstoff og ammunisjon som skal fram. Logistikk har alltid vært en viktig del av militærøvelser, sa Skogø.

Logistikkdagen samlet onsdag 200 deltakere fra de fleste grener av logistikkbransjen til gode foredrag og hyggelig og forhåpentligvis nyttig mingel.

Blant foredragsholderne kan vi nevne Erling Sæther, som i anledning konferansens tiårsjubileum trakk linjer ti år tilbake og ti år fram i tid, Kjell Ove Hansen fra Norsk Lastbærerpool som satte oss inn i digitaliseringens verden, mens Steffen Larvoll fra Driw forklarte netthandelens mangslungne innvirkninger på norsk handel og logistikk.

200 deltakere fikk med seg både foredrag og nettverksbygging under Logistikkdagen Østfold onsdag. Her er det Torstein Magelssen fra Volvo Truck som forteller om fremtiden for autonome kjøretøy.
Powered by Labrador CMS