Lageret i Skara er så stort at det ikke får plass i dette bildeutstnittet i 16:9-format. Se et bedre utsnitt nede i saken.

Bygger ut Nord-Europas største lager

Jula skal vokse med ti nye varehus neste år, og da må et allerede gigantisk lager bli «gigantiskere».

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den går kanskje ikke helt til påske, men lagerbygningen til Jula i Skara skal ta en laban og strekke seg litt lenger. Julas anlegg er allerede Sveriges – og Nord-Europas – største lager, og neste år skal det bli 28.000 m² større. Det totale arealet blir på 178.000 m², skriver transportnytt.se.

Det nye tilbygget vil ha 90.000 pallplasser, ifølge en pressemelding fra Jula.

– Jeg har tidligere vært klar på at «nå bygger vi ikke større her, det er ikke riktig klokt». Men det tilbygget vi lager nå, blir så utrolig kostnadseffektivt og med et fantastisk personale, så «nu kör vi!» femte etappe, sier Julas eier og konsernsjef Karl-Johan Blank.

Nu kör vi! sier Jula-eier Karl-Johan Blank, og gjør klar til å bygge ut Nord-Europas største lager.

– Vi kommer med det nye sentrallageret å kunne håndtere vår kraftige ekspansjon langsiktig, og den vareflyten som tilkommer i forbindelse med satsingen på både e-handel og varehus, sier Blank.

Lageret varmes opp av jordvarme, og ved hjelp av et vindkraftverk Jula tidligere har investert i.

Så langt øyet rekker. Lageret er allerede rundt 700 meter langt, men skal bli enda større.

– Med satsingen på sentrallageret skaper vi et godt grunnlag for fortsatt ekspansjon og vekst. Vi skal åpne minst ti nye varehus neste år og med utbyggingen kan vi håndtere akselerasjonen på en langsiktig, holdbart og effektiv måte, til nytte for våre kunder, sier Joachim Frykberg, Julas VD.

– Skara ligger utrolig bra til rent geografisk for vår vareflyt til varehus i Sverige, Norge og Polen. Det er også nærme Jula Logistics logistikkhub i Falköping på Marjarpsområdet med effektiv togpendel både til Göteborg og Tyskland, legger Frykberg til.

Googles siste satellittfoto er ikke oppdatert med siste utbygging. Lageret går i dag helt nord til Gröneskogsgatan:

Powered by Labrador CMS