Inzile AB har utviklet en elektrisk lett lastebil/varebil, PRO4, beregnet for lokal transport.

Bring kjøper el-biler fra Inzile

Bring, som er en del av Posten-konsernet, investerer fem millioner i det svenske «cleantech-firmaet» Inzile. Selskapet utvikler elektriske kjøretøy skreddersydd for lokal distribusjon.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Inzile AB har utviklet en elektrisk utslippsfri bil (den omtales som lett lastebil i Sverige og vil antakelig havne i varebilkategiroen i Norge), PRO4, i lettbil-klassen beregnet for lokal transport.

Målgruppen er transportselskaper som ønsker å eliminere utslippene på den siste milen, eller kommuner og park- og hageselskaper.

Har bestilt fem biler

For Bring er investeringen i Inzile både forretningsmessig og strategisk. Elektriske kjøretøy er et nisjemarked i bilindustrien, som forventes å vokse raskt.

Posten og Bring har et bærekraftmål om kun å bruke fornybare energikilder i kjøretøy og bygg fra 2025. Utslippsfrie lette lastebiler fra Inzile vil gi tilgang til ny teknologi og flere typer elektriske kjøretøy.

- Vi har i første omgang bestilt fem biler fra Inzile til vår svenske virksomhet. Kjøretøyene er skreddersydd for lokaldistribusjon og hjemlevering, sier Elisabeth Gjølme, kommunikasjonsdirektør i Posten Norge.

Økt lokaltransport med lavere utslipp

- Reduksjon av klimautslipp i byer er et viktig tema som både bedrifter, myndigheter og selvfølgelig innbyggerne er opptatt av. Vi står overfor et paradigmeskift der transportbehovene øker, samtidig som utslippene i byene må reduseres. Ny forbrukeradferd med økt e-handel sammen med politisk bestemte miljørestriksjoner er to trender som driver interessen for elektriske kjøretøy, sier Ragnar Åhgren, administrerende direktør i Inzile.

Inzile gjennomfører nå et offentlig nyemisjon på ca. 45,1 millioner svenske kroner i forbindelse med notering på Nasdaq First North i juni 2019.

Powered by Labrador CMS