- Dette gleder vi oss til, sier kommunikasjonssjef Bjørn Thorvaldsen i PostNord som i disse dager flytter inn i nytt spedisjonskontor på nye Svinesund Transportsenter. Foto: Per Dagfinn Wolden

Speditørenes kamp om vogntogene

Fem speditører overtok mandag sine nye lokaler i Svinesund Transportsenter og flytter inn i disse dager.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andersen & Mørck AS, Logent AS, Stena Line Fright AS,   PostNord AS og Helge R Olsen AS vil bemanne mellom 35–40 personer.

- Vi er gleder oss. Det er et godt egnet sted for oss i PostNord og selve prosjektet er svært gjennomtenkt. Møbler er bestilt og flere elementer er snart på plass. Offisiell åpning blir sannsynligvis i starten av mai, forteller kommunikasjonssjef Bjørn Thorvaldsen i PostNord til Transport Inside.

Står klar ved Norges-porten

Svinesund er hovedinnfallsporten til Norge for gods med vogntog. Det innebærer et stort marked for speditører som hjelper befraktere med tollregler og klarering av papirer i forbindelse med grensepassering. 2500 vogntog passerer riksgrensen på E6 daglig og 1400 vogntog kommer inn til Norge over Svinesund hvert døgn. Lasten må tolldeklareres og godkjennes av Tollvesenet før de får kjøre inn i Norge.

Svinesund Transportsenter tar form.

Som grensespeditør og fortollingspartner er målet å alltid levere så effektive løsninger til kundene som mulig. Dette gjelder ikke minst ved grensepassering av transporter med korte tidsfrister.

Fem-kamp

Stena Lines frakt- og spedisjonsvirksomhet i Norge er en av fem speditører som nå flytter inn på nye Svinesund Transportsenter.

Speditøren fokuserer hovedsakelig på fortollinger og fraktenheter som passerer Svinesund. Ved Stena Lines speditøravdeling fortolles alle typer gods, alle varer som importeres/eksporteres til/fra Norge. Tollpersonalet er tilgjengelig 24 timer i døgnet og håndterer flere tusen enheter i måneden.

Spedisjons- og fortollingsfirma Andersen & Mørch flytter også til Svinesund Transportsenter. Det samme gjør Logent som i 2015 utvidet virksomheten med etablering av fortollingsavdeling ved grensen. I likhet med de øvrige speditørene nyter Logent godt av den sentrale beliggenheten nær grensen.

Helge R. Olsen & Sønn AS som i 80 år har levert tjenester innen transport, lager, spedisjon og fortolling er også en av speditørene som vil nyte godt av Svinesund Transportsenter.

Det er ytterligere to såkalte «ekspedisjonskontor» med et mindre tollager ledig. Tollager må man ha for å få nødvendig bevilling for direkteutkjøring av ufortollet gods.

Videre skal lastebiltjenester som storbilvask, Viking redningsselskap og dekkverksted stå klart til 1.april.

ESSO/Deli de Luka står ferdig medio juni.

Det kommer mer

Selv om mye åpnes på Svinesund Transportsenter den nærmeste tiden og i april blir området utviklet ytterligere i tiden som kommer.

Eksisterende Shell-stasjon får konkurranse fra Esso som bygger ny stasjon inne på det nye senteret. Esso bygger sitt senter med Deli de Luca-butikk og vil trolig stå klar i sommer.

Men det er flere som har fått opp øynene for det godt plasserte veikrysset ved E6.

McDonalds har kjøpt tomta som ligger nærmest rundkjøringen, men har ennå ikke bestemt seg for hva de skal gjøre.

Det er Fredriksten Utvikling AS og Statens vegvesen Østfold som samarbeider om å få på plass Transportsenteret ved E6 nær Svinesund.

Senteret vil ha en rekke tilbud for transportnæringen. Foruten spedisjonsfirmaer og godsklarering etableres et større anlegg for truckdiesel, nytt moderne serviceverksted/dekkverksted, samt storbilvask og redningstjeneste.

Powered by Labrador CMS