- Perfekt for start-ups

HANNOVER: Med prisen som “Best Intralogistic Solution” under IFOY-utdelingen har Weasel fått et fint driv allerede.

Publisert Sist oppdatert

Steffen Larvoll hos den norske SSI Schäfer-importøren Lager & Industrisystemer var stolt da han tok imot MT på standen morgenen etter prisutdelingen.

- Det er en bra anerkjennelse og det er hyggelig at man også verdsetter enkle løsninger som “alle” har råd til. Her kan man få et bra automatisert interntransport-system med en forholdsvis beskjeden investering, sier Larvoll.

7500 euro per AGV

Lav inngangskostnad kombinert med god skalerbarhet og muligheter for å sette det opp nærmest hvor som helst, gjør at Weasel-løsningen nærmest er skreddersydd for oppstartbedrifter i e-handelsbransjen.

- Men det er en løsning som kan favne ganske bredt også ut over netthandel. Hver Weasel kan transportere last på inntil 35 kg. Det åpner opp for et stort bruksområde. I dag ser man blant annet at AGV’er er populære på sykehus. Det er bare en av mange muligheter, mener han.

Prisen på en Weasel (inkludert en engangsavgift på softwaren) oppgis til ca. 16.000 euro, men ved ytterligere kjøp ligger prisen på 7500 euro per enhet. De eneste kostnadene som kommer i tillegg er til svart tape som viser AGV’en hvor den skal kjøre, RFID-brikker som legges under tapen og virker som identifikatorer for softwaren (Skal AGV’en kjøre til høyre eller venstre i en splitt? Skal den redusere hastigheten?) Samt konsulenttimer fra leverandør (opplæring, installasjon/programmering).

Løsningen kan brukes som standalone-løsning eller kobles opp mot WMS.