Westport til Bergen

Risavika Havn og CCB på Ågåtnes skal etablere et felles terminalselskap, som skal markedsføres under merkenavnet Westport.

Publisert Sist oppdatert

De to partene har signert en intensjonsavtale om etableringen. Begge selskapene ser på dette som et viktig skritt på veien til å etablere et slagkraftig havneterminalselskap, som dekker de tettest befolkede områdene på Vestlandet, opplyser de i en felles pressemelding.

I 2015 lanserte Risavika havn og Stavangerregionen havn sin felles satsning under merkenavnet Westport. Målsetningen er å etablere en løsning som bidrar til økt attraktivitet og konkurransekraft for sjøtransporten, og derved flytte mer gods fra vei til sjø.

Ambisjonen er at Westport skal være den foretrukne havneterminalløsningen på Vestlandskysten, gjennom smarte, kostnadseffektive, forutsigbare og trygge logistikkløsninger.

- Hver for oss blir vi for små, derfor vil dette samarbeidet skape nye muligheter. Vi representerer nå et bakland på i underkant av 1 million mennesker, som gir en helt annen attraktivitet enn tidligere, sier CCB og Risavika Havns CEO-er, Kurt Rune Andreassen og Steinar Madsen i en felles uttalelse

- Vi ser derfor en mulighet for å få til et større samarbeid i Bergen der både CCB og Bergen og Omegn Havn kan spille en nøkkelrolle for å sikre økt volum til Vestlandet SmartPort konseptet som er utviklet for Risavika Havn vil danne grunnlag for den konseptuelle løsningen i det nye selskapet, og ambisjonen er å være operative med det nye selskapet i 2017, sier de videre.

CCB har frem til i dag vært en forsyningsbase- og terminal, men store deler av denne aktiviteten er flyttet til Mongstad. CCB som ligger på Ågotnes på Sotra, 26 kilometer fra Bergen sentrum, har dermed betydelig kapasitet.

I vår bestemte byrådet i Bergen at byens havn skal flyttes til Ågotneset, mens dagens dokk i Bergen skal bygges ut som boligområde.