Lars Thoresen (til venstre) selger Thoresen Transport til Freja, her representert ved Kjell Arne Eloranta.
Lars Thoresen (til venstre) selger Thoresen Transport til Freja, her representert ved Kjell Arne Eloranta.

Freja har kjøpt Thoresen Transport AS

Freja styrker seg i Vestfold.

Publisert Sist oppdatert

Thoresen Transport AS har pr. 1. oktober 2021 blitt solgt til Freja Transport & Logistics AS, som er del av det internasjonale konsernet United Shipping & Trading Company (USTC) med hovedsete i Danmark, opplyser Freja i en pressemelding.

Thoresen Transport har hatt en positiv utvikling gjennom mange år. I inneværende regnskapsår forventes en omsetning på min. 135 MNOK.

- Siden vi grunnla selskapet, har vår ambisjon vært å skape vekst og utvide våre forretningsområder. Jeg er veldig stolt og glad for at Thoresen Transport fremover blir en del av Freja, som vi har samarbeidet tett med gjennom de seneste ni år i Vestfold, Buskerud og Telemark. Vi har derfor full tillit til at vår gode kultur og de sterke verdiene som har preget virksomheten, vil bli videreført til tross for at det kommer en ny stor hovedaksjonær, sier Lars Thoresen, nåværende eier i Thoresen Transport.

Fortsetter i Larvik

Thoresen Transport er et veletablert transport- og spedisjonsfirma i Larvik. Selskapet ble grunnlagt i 1982 av Lars Thoresen og hans bror Knut Thoresen. Virksomheten har i dag 25 dyktige medarbeidere innen områder som nasjonal og internasjonal transport, containertransport og toll/spedisjon.

Etter oppkjøpet fortsetter Lars Thoresen som leder av Thoresen Transport, som fortsatt vil ha kontor, lager- og terminalfasiliteter på sin nåværende sentrale plassering på Larvik Havn.

Stabilt god utvikling

Hos Freja Transport & Logistics ser man frem til det nye samarbeidet og understreker at den stabile og gode utviklingen hos Thoresen Transport har vært viktig for oppkjøpet.

- Vi har lenge vært på utkikk etter den rette partner og da muligheten for å bli majoritetseier i Thoresen Transport var det en forholdsvis enkel beslutning å ta. Det er viktig for oss at de virksomhetene vi involverer oss i har det samme verdigrunnlaget som oss. Med dette oppkjøpet får vi mulighet til å gi kundene våre en enda bedre service gjennom høyere kvalitet og en bredere portefølje, sier Kjell-Arne Eloranta, administrerende direktør i Freja Transport & Logistics AS.

Lars Thoresen vil fortsatt beholde de resterende 20 prosent av aksjene i Thoresen Transport. På samme måte opprettholder virksomheten navnet Thoresen Transport AS. Det betyr også at det er de samme sjåførene, kundekontaktene og bilparken som i dag – men med utvidede muligheter til fordel for den fremtidige felles kundeporteføljen.

Powered by Labrador CMS