PostNords administrerende direktør kan glede seg over både økt omsetning og å ønske permitterte ansatte tilbake i jobb.

PostNord-permitterte tilbake i jobb

PostNord Norge tar tilbake alle 430 permitterte fra 4. mai, og har større omsetning nå enn for ett år siden.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag. Sterk vekst i netthandel, men også større aktivitet i fysiske butikker gjør at vare-leveransene nå er større enn før korona-utbruddet.

- Norge er i ferd med å åpne opp igjen. Det er det ingen tvil om. Vi endrer våre fremtidsutsikter og tilbakekaller alle permitterte. Vi har nå større omsetning enn samme periode i 2019, sier administrerende direktør Robin Olsen.

Som alle andre aktører opplevde PostNord sterkt reduserte volumer etter at myndighetene innførte koronarestriksjoner 12. mars. varevolumene ut til butikker og andre bedrifter. Selv om leveranser til privatpersoner økte, var summen en betydelig nedgang i antall forsendelser siden volumene til butikker og bedrifter falt dramatisk.

Nå er nedgangen snudd til oppgang, også sammenlignet med 2019, og PostNord Norge har kalt tilbake alle mannskaper. Noen er bedt om å komme før, for å håndtere den uventede veksten.

- PostNord Norge får daglig nye bedriftskunder, som ønsker en robust og effektiv løsning for å kunne vokse innenfor netthandel. Veksten i vareleveranser fra netthandel har vært mer enn 20 prosent de siste to uker sammenlignet med 2019, sier Olsen.

PostNord Norge tror netthandelen vil fortsette å vokse, og PostNord Norge vil nå tidoble kapasiteten for hjemleveringer, utvide kapasitet på PostNords hentesteder med 30 prosent og utvider sorterings-anlegget på Langhus med 50 prosent fra i høst. Anlegget på Langhus får 10.000 ekstra kvadratmeter og samlet vil PostNord kunne håndtere 250.000 pakker per døgn.

Powered by Labrador CMS