- Vi er i full gang med å se oss om etter en ny daglig leder for Shortsea Promotion Centre, sier daglig leder Tord Dale i Maritimt Forum.
- Vi er i full gang med å se oss om etter en ny daglig leder for Shortsea Promotion Centre, sier daglig leder Tord Dale i Maritimt Forum.

Shortsea jakter ny kaptein

Hans Kristian Haram har forlatt Shortsea-skuta. Nå jaktes det på ny kaptein til å kjempe for mer gods sjøveien.

Publisert

Næringsdepartementet og Samferdselsdepartement har gitt støtte til en ny femårsperiode for Shortsea Promotion Centre, 2018-2023, og hvor Maritimt Forum har ansvar for videreføringen.

– Vi sendte ny søknad til departementet tirsdag denne uken. Den skal behandles på vanlig vis, men vi har ingen grunn til å tro at vi ikke får støtte for et nytt år. Vi er i full gang med å se oss om etter en ny daglig leder for Shortsea Promotion Centre, sier daglig leder Tord Dale i Maritimt Forum til Mtlogistikk.

Styrker omdømmebygging

Ifølge Dale ønsker styringsgruppen i Maritimt Forum å styrke den generelle markedsføringen noe, og vil i den kommende perioden fokusere mer på omdømmebygging for sjøtransport og havner og litt mindre på prosjekter.

- Sjøtransporten er konkurransedyktig på pris, og vi er et vesentlig bedre miljøalternativ enn andre transportformer. Det gjør oss godt posisjonert, sier Dale og fortsetter:

- Vi kommer til å fortsette satsingen på Shortsea Schedules. Her brukes det en god del ressurser på ruteoppdatering og det er gjort et stort stykke arbeid for å lage algoritmer som velger beste rutekombinasjoner.

Dale understreker at dette er et fantastisk verktøy for alle som frakter gods.

- Vi vurderer også muligheten for å legge inn Co2-regnskap for frakten. Etter hvert vil flere aktører møte krav til å dokumentere Co2-avtrykk, og da blir dette en viktig tjeneste å kunne tilby, sier Dale.

Inntil videre er det Maritimt Forum som holder i driften. Stillingen på ny daglig leder lyses ut, og som Dale håper å ha på plass om ikke så lenge.

Fortsatt nærskipsfart

Hans Kristian Haram skal nå vie sin tid i FlowChange. Men også her vil han ivareta nærskipsfarten.

- Her skaper og realiserer vi helt nye løsning for transport og logistikk. Autonomiske fartøy og lasthåndtering koblet med gode IT-løsninger, er vårt hovedfokus. Løsningene skal være bærekraftige og ha null utslipp, forteller Haram.

​ ​I åtte år har Haram, for øvrig vinner av siste års MT-pris, ledet Shortsea Promotion og kjempet for sjøtransporten i Norge.

Sammen med aktører i Norge har Haram arrangert kampanjer som Velg Sjøveien, formidlet nyheter, organisert konferanser, jobbet i prosjekter, funnet nye laster og skapt nye løsninger. - Næringen og myndighetene har sammen endret rammebetingelsene og gjort sjøtransporten bedre. Nye ruter kan nå få oppstart-støtte, sier Haram.