Kiel-fergen Color Fantasy blir lagt i opplag inntil videre.

Color Line reduserer tilbudet

Lar Color Fantasy ligge til kai inntil videre.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Color Line ble hardt rammet da covid-19 førte til nedstengning av landet og sterke reiserestriksjoner. Siden i sommer har imidlertid de to Kiel-fergene Color Magic og Color Fantasy seilt mer eller mindre som normalt.

Fra 4. november vil MS Color Fantasy legges til kai inntil smittesituasjonen og myndighetspålagte reguleringer blir endret, mens MS Color Magic seile i en tilpasset fartsplan med gods og passasjerer.

Godstrafikken sikres med Color Magic og fraktskipet MS Color Carrier mellom Oslo og Kiel, og med MS SuperSpeed 1 og 2 mellom Hirtshals, Larvik og Kristiansand. Color Carrier har en stund ligget i opplag siden det har vært nok kapasitet til lastebiltransprot på de to fergene.

– Reduksjon av kapasitet er dessverre nok en gang nødvendig, og det er avgjørende at regjeringen og Stortinget stiller opp med kompensasjonsordninger både i høst og til neste år, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line. Tiltaket der Color Fantasy tas ut av trafikk vil dessverre innebære at ytterligere 400 ansatte vil bli permittert.

Denne uken ble det også klart at Fjord Line kutter alle avganger mellom Bergen og Hirtshals ut året. Også seilingene mellom Langesund og Hirtshals blir stanset. Et av selskapets skip skal gå mellom Kristiansand og Hirtshals for å dekke fraktruten, og i tillegg blir det to avganger i uken fra Stavanger fordi skipet fyller gass der.

Powered by Labrador CMS