Benjamin Appiah er en god ambassadør både for arbeidsgiveren og Miljøhovedstaden 2019. (Foto: Simen Øvereng)

Syklende trailersjåfør

Benjamin Appiah leverer varer i Oslo sentrum med beina som motor og brød som drivstoff.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lastebilen er byttet ut med varesykkel, til stor glede for både sjåføren, kundene og miljøet.

– Det føles godt å tenke på at jeg ikke forurenser, sier den tråkkende godsleverandøren, til Oslo kommunes nettside, miljøhovedstaden.no.

DB Schenker-budet tråkker ruten fra Filipstadkaia via sentrum til Grünerløkka for at kunden skal få varen på døra. Veien er både enveiskjørt og smal, men med et sykkelfelt som er bredt med god plass til en Armadillo el-varesykkel fra Velo bikes er det ikke noe problem for Appiah.

Bak setet har han et stort lasterom som tar inntil 125 kilo varer. Det tilsvarer omtrent 20 til 30 pakker, avhengig av størrelse. Likevel er sykkelen overraskende lett å manøvrere, snur 180 grader selv på smale veier og parkeres nærmest hvor som helst, sier Appiah.

Bidrar til bedre luft

På slep har Benjamin Appiah et stort lasterom som tar inntil 125 kilo varer. Det tilsvarer omtrent 20 til 30 pakker, avhengig av størrelse. (Foto: Simen Øvereng)

Oslo-gutten er oppvokst på Grønland, og har syklet hele livet. Til og fra skolen, til fotballtreninger og butikken. Han liker å sykle, selv om det først og fremst har vært et fremkomstmiddel for ham.

– Jeg merker at Oslo har blitt en bedre sykkelby. Det er kommet mange nye veier og fine sykkelstier de siste årene. Det setter jeg stor pris på, sier Appiah.

At han nå kan sykle seg gjennom arbeidsdagen er han også glad for. Både kroppen og humøret nyter godt av den friske luften og all aktiviteten. På el-sykkelen kan han selv justere hvor mye krefter han skal bruke, og hvor mye el-batteriet skal dra. I oppoverbakker og nysnø kan det være godt med litt hjelp.

– Denne jobben gir uansett muligheter for trim, for det blir mange trapper i løpet av en dag. Men, det er klart, jeg merker forskjell fra den gangen jeg kjørte bil, innrømmer han.

Appiah fremhever den gode følelsen med å bidra til et bedre miljø.

- Jeg kjenner jo på kroppen hvor ille det kan være med utslipp fra bensin- og dieselbiler når jeg ligger bak store kjøretøy på veien, sier Benjamin Appiah.

Les mer på Oslo kommunes nettsider om den syklende trailersjåføren, andre miljøambassadører og Oslo som europeisk miljøhovedstad 2019.

Les mer på www.miljøhovedstaden.no

Powered by Labrador CMS