M&A Norge:

Sørum Transport har fått nye eiere.
Sørum Transport har fått nye eiere.

Sørum Transport kjøpt opp

- Jeg kjenner på kroppen at tiden nå er inne for å gi stafettpinnen videre, sier Harry Nilsen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

JSO Invest AS har kjøpt 100% av aksjene i Sørum Transport AS, som er stor bulktransportør i Norge, og eier av 100% av aksjene i Sørum Transport AB og Malmquist Transport AS.

Samlet har selskapene ca. 100 egne vogntog og ca. 150 ansatte, med en samlet omsetning på ca. 330 millioner kroner i 2022.

Sørum Transport har hovedkontor på Kløfta samt verkstedvirksomhet på Ausen/Froger i tidligere Sørum kommune.

Harry Nilsen og hans familie har vært eiere frem til overtakelsen, og skal fortsatt aktivt bidra videre i Sørum Transport AS.

Harry Nilsen, daglig leder og eier i Sørum Transport, sier det var tid for at andre skulle overta nå. Bildet er fra en reportasje i 2018.
Harry Nilsen, daglig leder og eier i Sørum Transport, sier det var tid for at andre skulle overta nå. Bildet er fra en reportasje i 2018.

- Dette bidrar til å sikre at jeg som daglig leder får muligheten ta del i både eiernes og ikke minst alle ansattes unike kompetanse som har gjort Sørum Transport AS til det selskapet det i dag er. Vi er både stolte og ydmyke ovenfor oppgaven med å drive en så veletablert bedrift videre. Sammen med våre ansatte, kunder og samarbeidsparter skal vi også fremover sikre en solid arbeidsplass som våre kunder finner fordelaktige, sier Jens Stian Johansen.

Generasjonsskifte

- I over 40 år har jeg drevet Sørum Transport og jeg kjenner på kroppen at tiden nå er inne for å gi stafettpinnen videre, sier Harry Nilsen.

JSO Invest AS eies 50 prosent av Jenjo Holding AS (Jens Stian Johansen) og 50 prosent av SO Vetrhus AS (Svein Ove Vetrhus).

- Jeg har kjent Jens Stian Johansen siden han var en ung gutt som var med faren sin i deres bulkbiler, og har alltid sett på ham som en med transport i blodet og god kjennskap til bulkbransjen. Når Jens Stian fikk med seg Svein Ove Vetrhus på lag, var jeg ikke lengre i tvil. Jeg er sikker på at de bringer Sørum Transport styrket inn i fremtiden, og til det beste for våre kunder, samarbeidspartnere og ansatte. Samlet har de nye eierne en kompetanse som jeg tror blir viktig fremover for å sikre konkurransedyktige logistikkløsninger i et stadig mer krevende og internasjonalisert marked, sier avtroppende daglig leder og eier Harry Nilsen.

Fortsatt Sørum Transport AS

Sørum Transport AS er et kjent merkenavn og skal fortsette under samme navn, med hovedkontor på Kløfta.

Videre skal selskapet fortsatt satse på bulk, landbruk og miljøtransport som hovedsatsingsområder.

- Dette har vært viktige elementer å diskutere i den videre strategien som er lagt for selskapet, og som det for øvrig var stor enighet om i prosessen vedørende overtakelsen, sier Harry Nilsen og Jens Stian Johansen.

Powered by Labrador CMS