Nissan Townstar er etterfølgeren til e-NV200.

Nissan lanserer varebilen Townstar

Nissan har lansert neste generasjon kompakte varebil.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nye Townstar er Nissans mest teknologisk omfattende varebil-tilbud til dags dato, og byr på en pakke med over 20 nye teknologier til det kompakte varebilmarkedet.

Townstar med elektrisk drivlinje

  • Batterikapasitet (For bruk): 44 kWh
  • Maks. effekt: 90 kW (122 hk)
  • Maks. dreiemoment: 245 Nm
  • Estimert rekkevidde: Opptil 285 km
  • AC-lading: 11 kW standard eller 22 kW tilvalg
  • DC-lading, 75 DC i CCS. Ladetid 0-80% på 42 minutter.
  • Batterikjøling: Ja, med 22 kW AC-lader og tilvalg på 11 kW AC-lader.

NB: Alle tall er midlertidig inntil endelig typegodkjenning foreligger.

Townstar etterfølger suksessen e-NV200, som både har vært en pioner og ledende innen det elektriske varebil-markedet.

- Helt nye Townstar byr på to effektive drivlinjer, ergonomisk design, unike teknologier og er omfattende utstyrt for å møte kundenes stadig skiftende behov, sier Emmanuelle Serazin, salgsdirektør for varebiler og flåtesalg i Nissan Europe.

- Med strengere utslippskrav, tøffere begrensninger for tilgang til bykjerner og stadig større etterspørsel etter siste mils levering, trenger store og små bedrifter å finne effektive og bærekraftige løsninger for å forbli konkurransedyktige og optimalisere driften, fortsetter Serazin.

Alternativer drivlinjer

Townstar er utviklet for «optimal effektivitet og allsidighet i bystrøk», og har to drivlinjeløsninger i varebiler og kombi (passasjer) for å tilfredsstille kundenes behov.

Med fossildrivlinje leveres Townstar med en 1,3-liter firesylindret bensinmotor på 130 hk og med et dreiemoment på 240 Nm. Motoren tilfredsstiller de siste Euro 6d-Full-utslippskravene.

Med elektrisk drivlinje, har modellen 44 kWt-batteri med intelligent energistyring og effektiv termisk kjøling av batteriet. Den nye bilen vil få dreiemoment på 245 Nm og en rekkevidde på 285 km, ifølge WLTP-kombinert syklus. (Tallene er fortsatt gjenstand for typegodkjenning).

Ny sikkerhetsstandard og infotainment-teknologi

Mer enn 20 nye teknologi-funksjoner introduseres med Townstar. Et bredt spekter av sikkerhetsteknologier og avanserte førerassistanse-funksjoner som Side Wind Assist og Trailer Sway Assist, skal øke sikkerheten og trygghetsfølelsen bak rattet.

Andre systemer er: Intelligent nødbremsing med fotgjenger- og syklist-gjenkjenning og veikryss-assistent, samt parkeringsassistent og intelligent cruise control. Utover dette integrerer Nissan for første gang Around View Monitor (AVM) i denne varebilklassen. Ved hjelp av et sett med kameraer rundt bilen, får sjåføren 360-graders oversikt over området rundt kjøretøyet, noe som bidrar til økt trygghet ved parkering.

Også førerassistansesystemet Propilot, som ved motorveikjøring bistår fører med å følge trafikken og bistå ved å holde bilen i eget kjørefelt, selv gjennom svake svinger, blir tilgjengelig i Townstar.

Praktiske tilkoblingsfunksjoner som E-Call, Apple CarPlay/Android Auto og trådløs telefonlading vil være tilgjengelig over hele serien fra lansering, med ytterligere forbedrede tilkoblede tjenester tilgjengelig fra lanseringen på elbil-utgaven. De tilkoblede tjenestene er tilgjengelige via en 8-tommers berøringsskjerm, som er koblet til et 10-tommers digitalt instrumentpanel i den elektriske Townstar.

Interiør og eksteriør

Townstar er bygget på en helt ny allianseplattform kalt CMF-C, hvor funksjonalitet og kvalitet er hensyntatt fra starten. Modellen får den nye Nissan-logoen, noe som gjør den til den første europeiske Nissan-modellen produsert med den nye logoen, og den siste modellen som introduseres under Nissan NEXT-transformasjonsplanen, der prioriteten er bærekraftig vekst og lønnsomhet på tvers av selskapets globale virksomhet.

Den nye varebilen er utviklet for å fullt ut tilfredsstille behovene små og mellomstore bedrifter som søker allsidighet, bekvemmelighet, plass og høy nyttelast

Kombiversjonen av nye Townstar skal være en perfekt løsning for familier på farten med et utall lagringsmuligheter i et bagasjerom opp til 775 liter. Interiøret er forbedret tvers igjennom og midtkonsollen modernisert og oppdatert finish samt instrumentpanel. Komforten er økt til et nivå som i en personbil. Utover dette får den også nye sikkerhetsfunksjoner som bilbeltepåminnelse, automatisk nødbremsfunksjon, kjørefeltassistent, aktiv blindsonevarsler og trafikkskiltgjenkjenning.

Elektriske Townstar gjenspeiler estetiske trekk fra Ariya, sånn som standard LED-lys, en aerodynamisk front med tilsvarende kumiko-mønster og gjenkjennbare V-motion-design og kjørelys.

Bensinutgaven skiller seg ut med sitt skarpe og dynamiske utseende. Den får også integrerte «luftgardiner» for å optimalisere luftstrømmen rundt støtfangeren og forhjulene samt å redusere luftmotstanden og drivstofforbruket.

Plass og vekt

Lasterommet på Townstar tar opp til 3,9 m³, og det kan transporteres to Europaller og opptil 800 kg nyttelast.

I tillegg har begge drivlinjer for Townstar en tillatt hengervekt på 1500 kg. Store skyvedører på siden som letter inn- og utlasting av varer og mulighet for å ha 60/40 franske dører med 180 graders åpning eller bakluke bak.

Garantiordninger

Nissans garantivilkår for Townstar gjelder for fem år/160.000 km. Det omfatter alt fra fanger til fanger, lakkgaranti, originale deler og tilbehør og veiassistanse.

I tillegg har elbil-utgaven 8 år/160.000 km garanti på batteriet.

Powered by Labrador CMS