Det etableres logistikkplattformer gjennom gigantiske logistikkfond.
Det etableres logistikkplattformer gjennom gigantiske logistikkfond.

Gigantisk logistikkfond

NREP har etablert et nytt logistikkfond på 1,1 milliarder euro.

Publisert

Fondet, som har fått navnet NREP Logistics Property Fund, dannes ved at en rekke investorene slår sine 49 moderne logistikkeiendommer sammen til et samlet areal på over 1 million kvadratmeter.

Sammen med en gruppe lokale og institusjonelle investorer har NREP etablert et langsiktig nordisk logistikkfond med en verdi på 1,1 milliarder euro.

Logistikkplattform

Porteføljen forvaltes av NREPs logistikkplattform, Logicenters, som er den største forvalter og utvikler av moderne logistikkeiendom i Norden.

Blant investorene som satser på det nye fondet, er AP1, PFA Pension, DIP, JØP, Lægernes Pensjon og internasjonale investorer som Allianz og Helaba Invest.

– Vi ser på eiendomsinvesteringer i logistikkmarkedet som en interessant måte å kapitalisere på fremtidig global handel, konsum, e-handel og en forandring av leverandørkjedens utforming, sier Johan Temse, Investment Manager på Första AP-fonden til Estate Nyheter.

NREP har tidligere gjort business i Norge. Private Equity-fondet kjøpte to eiendommer i Norge våren 2016 og lovte at kjøpene var bare begynnelsen. Fondet kjøpte senere tomten som skulle huse Vestby Logistikkpark fra NCC Property Development.