Lars Arne Brøttem er ny konsernsjef i Miniekspress etter 20 år i Schenker. Foto: Per Dagfinn Wolden
Lars Arne Brøttem er ny konsernsjef i Miniekspress etter 20 år i Schenker. Foto: Per Dagfinn Wolden

Ny konsernsjef i Miniekspress

Lars Arne Brøttem (42) begynte 1. mars som ny konsernsjef i Miniekspress-selskapene etter 20 år med ledende logistikkroller i Schenker.

Publisert

– Jeg bytter nå jobb for å ta fatt på nye utfordringer i et spennende selskap, sier Brøttem til Transport Inside.

– Foruten å ha meget dyktige og engasjerte medarbeidere er Miniekspress et selskap som vokser innen temperatur-regulerte transport-, distribusjon- og logistikkløsninger, understreker den ferske konsernsjefen.

Selskapet med base på Borgerskogen i Stokke, Vestfold har også nylig ferdigstilt terminal på flyplassen i Lakselv for omlasting og lagring.

– Her er det også snakk om å starte flyfraktruter, sier Brøttem.

Omfattende virksomhet

Miniekspress som ble etablert av Kjell Skatvedt i Sandefjord i 1979 med varebiler og reservedeler til bilverksteder ble til Miniekspress Thermo AS i 2001.

I dag har dette utviklet seg til fire selskaper med totalt 120 transportenheter, 120 ansatte og en årlig omsetning på ca. 185 mill. kroner.

Tre selskaper, Miniekspress Transport, Miniekspress Thermo og Vestfold Varedistribunal flyttet i august 2010 inn i ny terminal med kjøle-, fryse- og varmelager på Borgerskogen i Vestfold. Her drives også varehotell til ulike kundegrupper innen kjøle-, fryse- og tørrgods.

I 2011 ble Miniekspress Thermo-Tromsø AS etablert. Sammen med overtakelsen av Hako Transport i juni 2015 bidrar dette til å styrke konkurransekraften til Miniekspress i nord. Hako Transport ble til Miniekspress Finnmark AS i 2015.