Kraftigere el-trucker

Linde Material Handling lanserer serie med løftekapasitet mellom 6 og 8 tonn.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linde Material Handling droppet som kjent CeMAT i år for isteden å invitere til en månedslang kundefest i Mainz. Her har truckprodusenten vist frem de nye produktene for internasjonal fagpresse og en rekke kunder fra hele Europa. Ettersom pressearrangementet koliderte med MTs deadline 6. og 7. mai, hadde vi ikke anledning til å være til stede, og måtte ta til takke med tilsendt presse-kit.
At produsenten øker løftekapasiteten på sine elektriske motvektstrucker, er nok blant nyhetene som er av størst interesse for det norske markedet.

De siste tre årene har Linde fornyet hele modellprogrammet for de elektriske motvektstruckene, og nå tilbyr man også trucker over 5 tonn. Linde E60-E80 består av fire modeller med løftekapasitet som spenner fra 6 til 8 tonn ved lastesenter 600 mm. i tillegg lanserer den tyske truckprodusenten en truck med løftekapasitet på 8 tonn ved 900 mm lastesenter.

Gjennom en slank profil på masten sikres truckføreren god sikt fremover når last håndteres. Videre kan det nevnes at truckene er utstyrt med romslige førerkabiber man ellers finner hos produsentens dieseldrevne trucker. Dette betyr blant annet bedre benplass og bedre demping i førersetet enn for de mindre el-truckene.

I kjent Linde-stil er truckene utrustet med to-pedalsystem systemet Linde Load Control der man styrer kjørehastighet og hydraulikk med stor presisjon.
Truckene er også utstyrt med sikkerhetssystemet Linde Curve Assist som vil begrense hastigheten i kurver. En annen sikkerhetsfunksjon er den automatiske parkeringsbremsen som kan stilles inn til å aktivere håndbrekket når trucken stopper helt opp, slik at trucken ikke begynner med ukontrollert rulling i en helling. Håndbrekket løses opp ved å trykke på akselerasjonspedalen igjen.

Powered by Labrador CMS