Nordic Link møtte statssekretæren

​Fremtidige perspektiver, planer og ambisjoner var sentrale tema da Nordic Links formann, Kent Bentzen møtte Samferdselsdepartementets statssekretær Reynir Jôhannesson (Frp) på Havnekonferansen i Kristiansand nylig.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nordiske foreningen arbeider for å styrke forståelsen av en transportkorridor mellom Norden og Kontinentet via Jylland. Fokus er utvikling av effektive transportløsninger på sjø, jernbane og vei.

Solide aktører

Nordic Links medlemmer er kommersielle aktører som havner, rederier og transportsentre i Norge, Sverige og Danmark.

Fra starten omfattet medlemskretsen Color Line, Fjord Line og Stena Line, samt havner i de tre nordiske landene. Siden har også Bergen Havn kommet til.

På generalforsamlingen i Kristiansand i april ble det nedsatt et forretningsutvalg med de fire Nordic Link-medlemmene Jan Fredrik Jonas, Inge Tangerås, Rune Hetland og John Juul Nielsen. Overføring av godstransport fra vei til bane og sjø i Nordsjøregionen er sentrale arbeidsoppgaver.

Nordic Link skal også bidra til effektiv godstransport på bane i korridoren som knytter sammen Sør-Norge, Vest-Sverige og Jylland.

Norske havnefolk

Pr. 1. august 2015 er følgende norske medlemmer med i Nordic Link: Jan Fredrik Jonas, havnedirektør i Larvik Havn, Halvard Aglen, havnedirektør i Kristiansand Havn, Finn Flogstad, adm. direktør i Grenland Havn, Inge Tangerås, havnedirektør i Bergen Havn og Nils Møllerup, driftsleder i Bergen Havn.

I tillegg kommer representantene fra de øvrige nordiske havnene.

 

 

Powered by Labrador CMS