Paul Ingvar Dekkerhus innrømmer at det er med blandede følelser han forlater den midt-norske havnen.
Paul Ingvar Dekkerhus innrømmer at det er med blandede følelser han forlater den midt-norske havnen.

Leverte oppsigelse

Paul Ingvar Dekkerhus forlater Nord-Trøndelag Havn IKS etter 13 år.

Publisert

Fra årsskiftet blir den midt-norske havnens markante skikkelse og havnedirektør administrerende direktør i skipsverftet Moen Marin Service AS.

Styret i det interkommunale havneforetaket Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS fikk fredag havnedirektørens oppsigelse på bordet.

Styreleder Oddvar Bakke medgir at det er med vemodig at styret mottar den driftige havnedirektørens avgjørelse, men at han samtidig har forståelse for at Dekkerhus ønsker nye utfordringer.

– Paul Ingvar Dekkerhus har satt spor etter seg som havnedirektør. Han har samlet havneregionen i det interkommunale havneforetaket Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS (NTHR), og gjort havna til et viktig utviklingsredskap for Ytre Namdal, konkluderer Bakke.

– Spilte en strategisk rolle

Han understreker også at Dekkerhus har vist seg som en strategisk og dyktig samfunnsutvikler gjennom innsatsen for å få flyttet transport av fersk laks over på kjøl og bygging av infrastruktur i egen havn.

I mai ble Kråkøya kysthavn åpnet av fiskeriministeren, og nå er havna sterkt involvert i byggingen av den regionale blå samarbeidsarenaen InnovArena.

Dekkerhus har samtidig posisjonert NTHR både i Midt-Norge gjennom Kysthavnalliansen, og som styremedlem i organisasjonen Norske Havner, også da organisasjonene Norske Havner og KS bedrift Havn ble slått sammen.

Havnestyret er allerede i gang med å finne hans etterfølger, og stillingen blir utlyst om kort tid.

– Det har vært 13 gode, innholdsrike og spennende år. Sammen med fremoverlente eiere, et kompetent styre og en handlekraftig styreleder Oddvar Bakke, har jeg hatt god støtte for den offensive rollen som havna har tatt både lokalt, regionalt og nasjonalt. Det har gitt oss viktige, strategiske samarbeidspartnere som har gitt avgjørende bidrag til resultatene vi har oppnådd, sier Dekkerhus.

– Men når muligheten til å være med å videreutvikle vekstbedriften Moen Marin Service AS dukket opp, var det vanskelig å si nei. Samtidig er det kanskje riktig tidspunkt for å slippe til nye krefter og tanker for å ta Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS inn i framtida, sier Dekkerhus.