Pickup med nettbrett og espressomaskin

Volkswagen Nyttekjøretøy lanserer konseptbilen VW Tristar under IAA denne uken. Bilen er et slags mobilt, lastbart møterom.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I anledningen trettiårs jubileet for konseptbilen Syncro presenterer Volkswagen Nyttekjøretøy nå Tristar. Produsenten beskriver bilen som «en enestående kombinasjon av alle gode funksjoner i dagens T-modellserie».

Bilen vises på årets store nyttekjøretøymesse, IAA i Frankfurt, denne uken.

Pickupen med kort akselavstand har permanent firehjulstrekk med mekanisk differensialsperre på bakakselen og 30 millimeter ekstra bakkeklaring, opplyser den norske importøren Harald A. Møller AS i en pressemelding.

Designerne har også utviklet et nytt, men fortsatt gjenkjennelig design med skarpe linjer, LED-hovedlys og hele arkitekturen i fronten er endret for å gi bilen et mer kraftfullt inntrykk.

Interiøret beskrives som futuristisk med «et monolittisk dashbord som minner om tidligere modeller av VW Transporter med sin form og enkle funksjonalitet.»

Lasten kan fordeles på to nivåer, blant annet i en romslig, støvtett og vanntett skuff. Interiøret har også en 20 tommers skjerm med den nyeste teknologien for videokonferanse som sammen med svingbare seter gjør denne bilen til det perfekte stedet å arrangere møter. Tristar har til og med en egen espressomaskin installert.

Bilen blir altså et slags mobilt møterom og kontor, og en perfekt bil å surfe på nettet i.

- Tristar demonstrerer alle de gode sidene var T-modellserien. Den demonstrerer potensialet og viser at denne bilen fortsatt er målestokken i klassen. Tristar kombinerer historie og fremtid og vi viser med denne bilen hva som er mulig i fremtiden, sier Dr. Eckhard Scholz fra Volkswagen Nyttekjøretøy.

Fakta:

Navn: Volkswagen Tristar
Dimensjoner: Lengde; 4788 mm, bredde; 2320 mm, høyde; 2066 mm
Fremdrift: Permanent firehjulstrekk. 245/70 R17 hjul
Motor: 2,0 l TDI med 200 hk og 450 Nm
Girkasse: 7 trinns DSG

Powered by Labrador CMS