Rekrutterer rumenere for å kjøre søppel i Oslo

På den rumenske nettsiden Bestjobs ble det annonsert etter 130 sjåfører til avfallsinnsamling i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver nettsiden frifagbevegelse.no.

Fra 3. oktober skal selskapet Veireno fra Enebakk overta søppelkjæringen i Oslo, noe som innebærer å samle inn og levere avfall fra nesten 700.000 innbyggere.

Nå rekrutterer selskapet beinhardt i Romania. På den rumenske nettsiden Bestjobs ble det annonsert etter 130 sjåfører for innsamling av avfall i Oslo i april. Interesserte med rett førerkort ble bedt på informasjonsmøte 16. april ble på hotell Radisson Blue i Bucuresti, og dagen etter i byen Cluj-Napoca.

Veireno vant alle fire anbudene på avfallsinnsamling i Oslo kommune, som rimeligste tilbyder. Tilbudet fra Veireno var på 420 millioner kroner, noe som var 129 millioner kroner lavere enn RenoNorden og 81 millioner kroner lavere enn Norsk Gjenvinning.

Eier og administrerende direktør i Veireno, Jonny Enger, sier ifølge frifagbevegelse.no han er komfortabel med rekrutteringsprosessen, men henviser til HR-direktør Kristen Bates i selskapet for videre kommentarer. Fagbladet har sendt en henvendelse til Veireno i april, men avventer fortsatt svar.

Overfor MTlogistikk.no sier imidlertid Bates dette:

- Den eneste kommentaren vi har er at dette rett og slett med markedssituasjonen å gjøre. Det er mangel på arbeidskraft i Norge opp mot de prosjektene vi skal inn i, og da ser vi til utlandet, sier Bates.