Wanda ble etablert i Oslo, men finnes også i Stockholm, og skal utvides til flere byer.
Wanda ble etablert i Oslo, men finnes også i Stockholm, og skal utvides til flere byer.

Wanda henter 60 millioner

Logistikk- og teknologiselskapet Wanda gjennomfører en kapitalutvidelse på 60 millioner kroner. Planen er å å utvikle verdens første logistikkplattform for sirkulærøkonomi.

Publisert Sist oppdatert

Wanda, som levere enkle, rimelige og fleksible lagertjenester, får Norselabs nye impact -ond og boligkjempen Fredensborg inn på eiersiden.

- Vi er glade for å ha fått tillit fra gode og langsiktige investorer for å kunne videreutvikle teknologien vår og etablere den første rendyrkede logistikkplattformen for en sirkulær økonomi. Vi tror de fleste av oss har nok ting, Wanda skal gjøre gjenbruk mye enklere gjennom å levere logistikkløsninger som er skreddersydd for dette, sier Lars Syse Christiansen, daglig leder i Wanda.

Lars Syse Christiansen, grunder og CEO i Wanda gleder seg over frisk kapital og styrket eierside.
Lars Syse Christiansen, grunder og CEO i Wanda gleder seg over frisk kapital og styrket eierside.

Wanda har etablert en av verdens første logistikkplattformer for en sirkulær økonomi, og gir folk og bedrifter i byen enkel, rask og rimelig tilgang til plass, med henting og levering på døren. Wanda tilbyr også reparasjoner, vedlikehold og deling av ting, og henter nå kapital for å videreutvikle egen teknologi og etablere virksomheten i Norden.

Norselab og Fredensborg er begge pionerer innenfor sine respektive områder. Norselab lanserte nylig sin andre vekstfond «Meaningful Equity ll» hvor målsettingen er å investere i raskt voksende selskap med positiv impact, og Fredensborg er Nord-Europas ledende investeringsmiljø mot boligeiendom for privatpersoner.

- Wanda er et friskt, sirkulært pust i logistikksektoren ved at de gir folk og bedrifter muligheten til å ta bedre vare på tingene sine og dermed bidra til mer ressurseffektivitet. Med et solid produkt i bunnen og en fortreffelig brukeropplevelse har tjenestene deres potensial til å bli en nødvendighet i urbane områder i hele verden, hvor bærekraft og plassutnyttelse blir stadig viktigere, sier Ann-Kristing Pfründer, Investeringspartner i Norselab.

De eksisterende eierne ProVenture, Obos og Posten Norge AS bidrar også med betydelig kapital i runden.

- Det betyr mye for å oss å ha langsiktige investorer av høy kvalitet - vi er stolte over den tilliten de viser oss, sier Syse Christiansen.

Powered by Labrador CMS