Kuehne+Nagel-toppen Yngve Ruud styrker perishablelogistikken.
Kuehne+Nagel-toppen Yngve Ruud styrker perishablelogistikken.

Yngve Ruud og K+N styrker posisjonen

– Dette styrker vår globale posisjon innen flyfrakt av ferskvare betraktelig.

Publisert

Det sier Kuehne+Nagel-toppen Yngve Ruud med ansvar for selskapets globale flyfraktlogistikk.

Logistikkgiganten har kjøpt opp CFI, Commodity Forwarders Inc., det ledende flyselskapet av perishables-produkter i USA, og Trillvane Ltd, en av de største flyfraktspesialister i Kenya.

Med en utvidelse av flyfraktnettverk med mer enn 150.000 tonn ferskvare er Kuehne+Nagel nummer to i USA på ferskvareflyging (perishable logistics).

Fokusområde

- De to oppkjøpene styrker og videreutvikler vår nettverksforbindelse med nøkkelproduksjonen til store forbrukermarkeder. Forretningspotensialet i den stadig voksende globale ferskvaresektoren er enorm. Basert på vårt dedikerte nettverk, nå det største innen logistikkindustrien, og globalt integrerte IT-systemer, kan vi øke forretningsmulighetene og akselerere vår vekst i denne sektoren betraktelig. Samtidig forbedrer vi vår globale og nasjonale posisjonering innen flyfrakt, sier Yngve Ruud.

CFI ble etablert i 1974 av Alfred Kuehlewind som enmannskontor i Los Angeles med å sende jordbær til Europa. Selskapet har i dag virksomhet på 14 steder i USA, inkludert Alaska og Hawaii med over 700 ansatte. CFI er spesialisert på eksport og import av flyfrakt, samt distribusjon av sjømat, alle typer landbruksprodukter, blomster og grønnsaker.

Spesialist

Grunnlegger og adm. direktør Alfred Kuehlewind forteller at han gleder seg stort over å bli en del av Kuehne+Nagel Group. Oppkjøpet av Trillvane Ltd, Kenya, styrker gruppens posisjon mellom Kenya og Europa, spesielt til Storbritannia. Med sine 130 ansatte er Trillvane spesialisert på eksport av blomster og grønnsaker.

Beliggenheten på Jomo Kenyatta International Airport i Nairobi gir enkel og rask tilgang til alle de store flyselskapene, noe som gjør det mulig for senere avskjæringer og kortere transittider, som fører til både kostnadsbesparelser og optimal håndtering av temperaturfølsomme varer.